Ingezonden persbericht

Word e-mail weer de baas

Website biedt steun bij e-mailstress

MIDDELBEERS, 20051003 -- 50, 100, nog meer e-mailberichten per dag... Het lijkt erop dat steeds meer mensen gebukt gaan onder 'Inbox-stress'. E-mail is hen de baas geworden, in plaats van andersom. De nieuwe website 'E-mail de baas' biedt hulp.


Journalist/publicist Erno Mijland schrijft voor multimediabladen en interviewt wekelijks vele drukbezette mensen. "E-mail geeft aan de ene kant status. Wie op feestjes of onder collega's vertelt dat hij 'wel 100 mailtjes per dag' ontvangt, hoopt daarmee respect af te dwingen. Aan de andere kant: stel, deze persoon behandelt ze ook daadwerkelijk alle 100. Zou hij nog aan zijn echte werk toekomen?"

Mijland begon naar aanleiding van deze vraag en eigen ervaringen met het verzamelen en bedenken van tips en adviezen die helpen e-mail beter te beheersen, daarbij ook gebruikmakend van concepten uit 'time management'. Deze zijn nu gepubliceerd op een website: 'E-mail de baas'. Het draait op deze website niet om de techniek. "Goed om kunnen gaan met e-mail als communicatiemiddel is misschien 5% beheersing van de techniek, 20% vaardigheid in helder, kort en krachtig communiceren en 75% attitude. Het gaat er dus vooral om je gedrag te veranderen."

www.emaildebaas.info



Erno Mijland