Camiel Eurlings ontvangt cheque Monuta

Camiel Eurlings en Di-rect nieuwe ondersteuners Stichting Intermobiel

ARNHEM, 20050929 -- Op 3 oktober neemt CDA-Europarlementariër Camiel Eurlings, namens Stichting Intermobiel, een symbolische cheque van het Monuta Charity Fund in ontvangst. De financiële bijdrage van ¤1.800,- wordt gebruikt om de website www.intermobiel.com toegankelijk te maken voor jongeren met uiteenlopende handicaps. Naast Camiel Eurlings is ook de populaire rockband Di-rect ondersteuner van de Stichting geworden.


Camiel Eurlings neemt de cheque namens de Stichting in ontvangst. De bijdrage van Monuta wordt gebruikt om de website www.intermobiel.com toegankelijk te maken voor jongeren met een handicap. De website is een belangrijk kennisplatform en virtuele ontmoetingsplaats voor jongeren met een aanzienlijke mobiliteitsbeperking. Ook wordt een content management systeem toegevoegd, die het actualiseren van content door meerdere personen mogelijk maakt. Hierdoor is de website niet langer afhankelijk van één persoon, wat continuïteit en duurzaamheid garandeert.

Het Monuta Charity Fund beoogt een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk welzijn in de lokale samenleving. "Het toegankelijk maken van de website www.intermobiel.com leidt tot een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven van jongeren met een beperking. Dit past uitstekend binnen het huidige thema van het fonds 'Geef 't leven kleur'.", aldus Jeanet Barink van Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen.

Naast Camiel Eurlings zijn de MEE Gelderse Poort en de populaire rockband Di-rect ondersteuner van Stichting Intermobiel geworden. Het ondersteunerschap houdt in dat deze mensen achter Stichting Intermobiel en haar doelstellingen staan.

Over Stichting Intermobiel
Stichting Intermobiel richt zich op jongeren die door een chronische ziekte of handicap aan huis of bed zijn gebonden. Deze jongeren raken makkelijk in een sociaal en maatschappelijk isolement. De Stichting staat voor lotgenotencontact, kennisuitwisseling en belangenbehartiging. De digitale ontmoetingsplaats www.intermobiel.com beoogt de uitwisseling van kennis en ervaring tussen bedlegerige en minder mobiele jongeren te vergroten en lotgenotencontact te bevorderen. De ervaringen op de website dienen als voorbeeld voor lotgenoten, hoe op een positieve en creatieve manier omgegaan kan worden met lichamelijke beperkingen. Daarnaast zet Intermobiel zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor ligrolstoelen, brancards en bedden. Zo werkt de Stichting aan een lijst van uitgaansgelegenheden en vakantieaccommodaties die toegankelijk zijn voor jongeren in een ligrolstoel, brancard of bed.

Stichting Intermobiel is opgericht in maart 2003. Het bestuur van de Stichting bestaat uit vier jongeren waarvan twee jongeren tot de doelgroep behoren. Alle bestuursleden en andere medewerkers werken op vrijwillige basis. De Stichting financiert haar werkzaamheden door sponsoring van particulieren en bedrijven, omdat ze geen subsidie ontvangt.