Ingezonden persbericht

Filefox maakt ftp-server overbodig

Het gemak van een ftp-systeem maar zonder gedoe of hoge kosten

AKERSLOOT, 20051003 -- Filefox maakt een einde aan het gedoe en de kosten die het inrichten van een standaard ftp-server met zich meebrengt. Voor een ieder die regelmatig op professionele wijze grote bestanden wil kunnen uitwisselen met relaties maar opziet tegen forse investeringen is Filefox een uitkomst. Een CD of DVD per post of per koerier verzenden is niet langer nodig. Grafische data, foto's, video en andere grote bestanden zijn vanaf elke plek ter wereld te versturen en kunnen vervolgens waar ook ter wereld worden benaderd.


Filefox biedt eenvoud, gemak, snelheid, serieuze opslagruimte en tijds- en kostenbesparingen, en is daarmee vooral geschikt voor bedrijven die het belangrijk vinden een professionele indruk te maken bij het uitwisselen van bestanden met relaties. Gebruikers raken over het algemeen snel gewend aan deze manier van werken en ervaren Filefox als een professionele service. Ook als aanvulling op een reeds bestaande ftp-server is Filefox inzetbaar, tijdens onderhoud of uitval van de server of wanneer éénmalige cliënten of nieuwe relaties liever (nog) geen toegang wordt gegeven. Zo kan snel een extranet worden opgezet zonder dat toegang tot het eigen netwerk nodig is. Dit Hollandse product is ontwikkeld door ArrowGraphics b.v. en Soko Isp b.v., twee partijen met jarenlange ervaring op het gebied van internettoepassingen en webgebaseerde applicaties.

Voor Filefox hoeft geen software te worden geïnstalleerd; een standaard webbrowser is voldoende voor zowel beheer als algemeen gebruik van het systeem. Filefox biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden en een duidelijke weergave van alle bestandsuitwisselingen. Zo laat automatische e-mail-notificatie weten dat een bestand klaarstaat en is er real-time weergave van het uploadproces. Bestanden blijven beschikbaar op een Filefox-systeem totdat de beheerder van het account deze verwijdert. Per relatiegroep kunnen permissies worden toegekend en relaties kunnen niet alleen gegevens downloaden maar indien gewenst ook uploaden. Relaties hebben daarvoor geen betaald Filefox-abonnement nodig.

Filefox Basic kost 59,95 euro per maand; er is ook een Lite en Pro vorm. De minimale contractsduur is drie maanden; de verschillende abonnementsvormen kenmerken zich door een eenvoudige structuur en er kan probleemloos worden gewisseld van de ene naar de andere vorm. Filefox werkt niet met een 'tegoed' dat plotseling niet meer toereikend is, maar biedt de zekerheid van continuïteit. Filefox is een veilig en betrouwbaar product dankzij versleuteling, virusprotectie, automatische back-ups en moderne firewall-technologie.

Op de website www.filefox.nl is een gratis proefabonnement aan te vragen dat volledige functionaliteit biedt. Meer informatie over de werking, de mogelijkheden en de abonnements-vormen kan ook op deze site gevonden worden.

ArrowGraphics b.v. in Akersloot heeft ruim acht jaar ervaring met de ontwikkeling van webgebaseerde applicaties. Op verzoek van relaties die problemen ondervonden met standaard ftp-servers en andere internet-gebaseerde oplossingen is zij drie jaar geleden gestart met de ontwikkeling van Filefox. Vandaag de dag maken honderden vakmensen met regelmaat gebruik van Filefox en hun aantal neemt dagelijks toe.