AO "Multicultureel theater" in samenwerking met Theater Instituut Nederland

In de nieuwste uitgave van AO wordt de vraag beantwoord wat multicultureel of intercultureel theater eigenlijk is. De belangrijkste groepen en artiesten passeren de revue. Daarbij is een korte historische terugblik: sinds wanneer is er eigenlijk sprake van multicultureel theater. En dan de toekomst: Urban Theatre?

De Nederlandse samenleving verandert! Daar zijn we met z'n allen de laatste jaren wel van doordrongen geraakt. En wanneer een samenleving verandert, veranderen ook de verhalen die in die samenleving rondgaan. Precies om die nieuwe verhalen een podium te geven, werd acht jaar geleden voor het eerst het Hollandse Nieuwe Festival georganiseerd, een theaterfestival waar uitdrukkelijk plaats is ingeruimd voor Nieuwe Nederlanders. Het feit dat we binnenkort aan de 9e editie toe zijn, bewijst dat het festival een succes is.

Maar wat vinden we in het net begonnen theaterseizoen 2005/2006 verder terug van die veranderde samenleving? Het meest in het oog springen de programma's van een aantal succesvolle, gekleurde cabaretiers: Jurgen Raymann, Najib Amhali, Nilgün Yerli om er maar drie te noemen. Geholpen door de televisie, de columns die ze schrijven en de enorme populariteit van het cabaret slagen ze er inderdaad in een groot publiek met nieuwe verhalen te confronteren.

De zeven auteurs van dit AO studeren of studeerden Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werden bij het schrijven begeleid door Dr. Rob van der Zalm van het Theater Instituut Nederland.

Het AO 'Multicultureel theater' is te bestellen voor ¤ 3,25 excl. verzendkosten bij AO, via: 0320-286962, of via de website.
De uitgave is ook via de boekhandel te bestellen. Abonnees van de AO-reeks krijgen de uitgave automatisch thuisgestuurd.


ISBN 90-8587-014-3
Klik hier om het boekje te bestellen of het plaatje te downloaden (vrij voor publicatie). Voor webmasters is er een AO-partnerprogramma.


Uitgeverij AO (Actuele Onderwerpen) B.V.
Uitgeverij AO brengt sinds 1936 de populair-educatieve Actuele Onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnees ontvangen elke twee weken een uitgave over een verassend en actueel onderwerp.