Gemeente Westerveld

11-5-2005
Vrouwen van nu organiseren themadagen op 4 en 5 oktober

Ieder jaar wordt op initiatief van de Drentse Agrarische Commissie ergens in Drenthe een provinciale dag (of dagen) georganiseerd. Op 4 en 5 oktober 2005 organiseert een agrarische werkgroep van de Vrouwen van Nu, (voorheen de Plattelandsvrouwen) uit de gemeente Westerveld een grote manifestatie in Themapark Frederiksoord. Het thema is: âDe maatschappij anders bekeken". Naar verwachting zullen rond de zeshonderd vrouwen uit de provincie Drenthe deze themadagen bezoeken. Westerveld zal als uitgestrekte plattelands en natuurgemeente, met haar rijke historie en twee Nationale parken volop in de belangstelling staan. Ook de agrarische en recreatieve sector zullen onderdeel zijn van het actieve programma.

Zo zullen o.a. de bollenteelt, de maatschappij van Weldadigheid, de nationale parken, de Schaapskudde, een bezoek aan een bedrijf uitgerust met een melkrobot, De Gehandicaptentuin en De Fruithof aan bod komen en worden bezocht. Gespreksonderwerpen zullen o.a. zijn: welke veranderingen en ontwikkelingen maakt Westerveld door? Wat zijn de bedreigingen, maar ook; wat zijn reële kansen en hoe kunnen die optimaal benut worden?

Hoe maken we de juiste keuzes tussen natuur en economische belangen? Hoe beheren wij die fraaie Nationale parken? Of, hoe kun je historische waarden inpassen in de moderne maatschappij? Kennis wordt gemaakt met "De Maatschappij van weldadighied"van vroeger en die van nu.

De organisatie heeft alle verenigingen van Vrouwen van Nu in kennis gesteld van deze manifestatie en uitgenodigd. Via uw eigen vereniging kunt u zich opgeven voor deze interessante dagen.

Meer weten? Bel met Monique Smidt- Beudeker, tel.nr.: (0521) 591 615, of mail: monique.smidt@tiscalimail.nl