Ingezonden persbericht


PERSBERICHT JULI 2005

ISSO-Najaarsoverleg 2005: Investeren in kennis biedt kwaliteit en rendement.

Op 4 oktober vindt het eerste ISSO-Najaarsoverleg plaats. Centraal staat daarbij het belang voor de installatiesector om te investeren in kennis en het leveren van kwaliteit. Met deze kennis kan de sector snel anticiperen op nieuwe marktkansen. Tevens wordt de concurrentiekracht versterkt. Met snelle kennisabsorptie ontwikkelt de installatiesector haar eigen innovatie. De kansen die bij het investeren in kennis en innovatie ontstaan voor de bedrijven zijn een belangrijk uitgangspunt bij de presentaties. Investeren in kennis en het in de praktijk toepassen betekent voor het vakgebied nieuwe diensten, producten en concepten waarmee in de komende jaren het geld moet worden verdiend.

Wat komt er aan de orde?
De ontwikkelingen die tijdens deze relatiedag zeker de revue zullen passeren zijn onderhoud van installaties en de zorgplicht. De overheid in Nederland wil het aantal regels sterk verminderen. De wetgeving gaat daarbij steeds meer uit van de maatschappelijke zorgplicht. Er zal dus moeten worden aangetoond dat al het mogelijke is gedaan om de veiligheid, gezondheid en milieu te borgen. Dit vereist kennis van zaken. De marktontwikkelingen in de installatiesector zullen op basis van onderzoek onder installateurs worden geopenbaard. Ook zal de versterkende en noodzakelijke rol van een samenwerking tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven worden toegelicht. Een must om innovatie te bevorderen en Nederland een echt Kennisland te laten worden.

Sprekers

. Doekle Terpstra, voorzitter HBO Raad "Samenwerking tussen beroepsonderwijs en ondernemingen is essentieel"
. Marjet Rutten, algemeen directeur Bouwkennis: "Marktinformatie, de basis voor succesvol ondernemen"
. Cees van Laarhoven, voorzitter ISSO "Investeren in ISSO biedt een goed rendement"
. Jaap Hogeling, directeur ISSO "Integraal onderhoud en beheer is een nieuwe kans voor de sector"
. Gerben van Dijk, projectcoördinator ISSO "Onvoldoende kennis belemmert de economische groei"
. Jan Aerst, projectcoördinator ISSO "Systeemintegratie vermindert de faalkosten"
. Oscar Nuijten, projectcoördinator ISSO "Zorgplicht is noodzakelijk voor ieders gezondheid en veiligheid"
. Kees Arkesteijn, projectcoördinator ISSO "Nieuwe technieken zijn noodzakelijk voor behalen milieu-eisen"

Locatie, datum en tijdstip
Het ISSO-Najaarsoverleg zal plaatsvinden in Madurodam te Den Haag op dinsdag 4 oktober 2005 van 12.30 - 16.45 uur.

Voor wie
Het seminar is naast de reguliere ISSO relaties; waaronder de leden van het ISSO bestuur, Raad van Begeleiding en Kontaktgroepen, bestuursleden en directies van ONRI, TVVL en Uneto-VNI, leidinggevenden en directies van installatie- en adviesbureaus, medewerkers van SenterNovem, VROM ook bedoeld voor installateurs, adviseurs, ontwerpers, toeleveranciers, fabrikanten, opdrachtgevers, gebouwbeheerders, overheidsmedewerkers, docenten, facility-managers etc.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.isso.nl. De deelnamekosten aan het seminar bedragen E 225,00 (exclusief BTW) per persoon.