Productschap Margarine


04.08.2005

NVVL/FNLI Workshop Overgewicht en Productinnovatie

Op 4 oktober 's middags wordt een workshop over 'productinnovatie en overgewicht' in Den Haag gehouden. De workshop wordt gezamenlijk door de NVVL en de FNLI georganiseerd en heeft tot doel aan de hand van de praktijk kansen weer te geven om met productinnovaties (zoals productsamenstelling, portiegrootte) beter in te spelen op het thema overgewicht.

De workshop is met name gericht op product development en marketing functionarissen uit de voedingsmiddelenindustrie. Andere geïnteresseerden in het onderwerp voeding en overgewicht en overgewicht zijn eveneens welkom. Prof. dr. ir. Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam) verzorgt een inleidende presentatie. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de relatie tussen voeding(scomponenten) en (het voorkomen van) overgewicht. Vervolgens zal een drietal sprekers vanuit de voedingsmiddelenindustrie ingaan op hun activiteiten op dit terrein. Onder voorzitterschap van Philip den Ouden (directeur FNLI) is er tijdens de workshop uitgebreid de ruimte om te discussiëren over het onderwerp.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop. Belangstellenden kunnen dit kenbaar maken bij info@nvvl.nl. Meer informatie over programma en aanmelding wordt hen per mail toegestuurd. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Annet Hoek, ahoek@fnli.nl of tel. 070-3365150.