Gemeente IJsselstein


Wie wordt vrijwilliger van het jaar?
dinsdag, 04 oktober 2005 - 10:24 CET

Het college hecht veel waarde aan het werk dat vrijwilligers verzetten. Met de Vrijwilligersprijs van IJsselstein wil het die waardering onderstrepen.

Het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein looft deze prijs uit voor de inwoner die zich belangeloos inzet voor de IJsselsteinse samenleving.

Criteria en voordracht kandidaten
Voor de selectie van de vrijwilliger die deze ontvangt, zijn criteria opgesteld. Zo wordt bekeken of de vrijwilligers zich verdienstelijk hebben gemaakt of maken voor de IJsselsteinse samenleving. Daarbij gaat de voorkeur vooral uit naar werk in de uitvoerende sfeer, voor verschillende doelgroepen of op verschillende terreinen. Een selectiecommissie bepaalt wie de vrijwilligersprijs verdient; de commissie bestaat uit een persoon van de vrijwilligerscentrale, vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties en wethouder Jan Klomp. Voordrachten moeten vóór woensdag 9 november as. bij de Vrijwilligers Centrale IJsselstein binnen zijn.

Kandidaten aanmelden
Kandidaten kunnen door middel van een ingevuld aanmeldingsformulier worden voorgedragen aan de gemeente IJsselstein. Het formulier kan worden afgehaald bij de Vrijwilligers Centrale IJsselstein Mr. Abbink Spainkstraat 36 3401 ZH IJsselstein. Het formulier kan daar ook ingeleverd worden of via de mail aangeleverd worden: vwij@ijsw.nl Het formulier is tevens via de website www.vwij.nl/300 in te vullen en op te sturen.

Feestelijke uitreiking vrijwilligersprijs
De feestelijke uitreiking is tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 16 december 2005. De vrijwilligersprijs bestaat uit een sculptuur van de IJsselsteinse beeldend kunstenaar Dick Versluis.

Geschiedenis vrijwilligersprijs
De vrijwilligersprijs werd in 1999 in het leven geroepen om vrijwilligers te eren die zich inzetten voor de IJsselsteinse gemeenschap (naar aanleiding van vaststellen beleidsnota Vrijwillige inzet op waarde geschat). In 2004 ontvingen alle vrijwilligers van de Boka het vrijwilligersbeeldje uit handen van oud-wethouder Ton Kwakkel.