Dienstenbond CNV

Reorganisatie en ontslagen bij Anker.
04-10-2005

Torex Retail heeft Anker overgenomen en gaat Anker reorganiseren. Dit gaat banen kosten. Vakbondsleden in de Ondernemingsraad hebben uw bond ingelicht en samen met de OR zullen we ons met dit gegeven bezighouden.

Torex Retail en Reorganisatie
Afgelopen week heeft de Ondernemingsraad ons als vakbond op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen bij Anker. Volgens de ICK-CAO is dit een opdracht aan de directie, maar van hen hebben we alleen vernomen dat Torex de Anker-organisatie heeft overgenomen en dat dit geen gevolgen voor het personeel zou hebben.

Niets blijkt minder waar te zijn. Zoals u zonder twijfel weet wil Torex Retail gaan reorganiseren en dat zal tot ontslagen leiden. De Ondernemingsraad heeft hiervoor een adviesaanvraag ontvangen en heeft voor de behandeling hiervan hulp van een deskundige ingeroepen.

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zullen samen met de Ondernemingsraad de situatie bespreken en bekijken in hoeverre de bonden een eventueel sociaal plan moeten afsluiten. Voorop staat voor ons dat hierbij een goede samenwerking met de Ondernemingsraad van groot belang is, een mening die de Ondernemingsraad deelt.

Samen met de OR
Er heeft al een eerste gesprek met de OR plaatsgevonden, het volgende gesprek zal op donderdag 6 oktober plaatsvinden. We zullen dan afspraken maken over de onderlinge taakverdeling tussen OR en bonden.

Praten met de directie
FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond hebben de directies van alle betrokken bedrijven (Anker Systems BV, ADS Anker Data Systems BV en Torex Retail BV) per brief uitgenodigd met ons te gaan praten. We hebben hierbij op de verplichtingen in de ICK-CAO gewezen. We gaan er vanuit dat er binnenkort een gesprek zal plaatsvinden.

Hoe verder
Stel uw collegas op de hoogte van onze acties en gesprekken en kijk of ze ook lid willen worden. Als ze lid worden kunnen ze meestemmen over het af te sluiten Sociaal Plan.

We houden u verder op de hoogte en zullen, zo nodig, een eventueel Sociaal Plan ter stemming voorleggen.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl