Ingezonden persbericht


Imation introduceert 's werelds eerste 'harddisk-cassette'

Cartridge met schijf biedt aantrekkelijke oplossing voor tape-omgeving waar snelle back-up en gegevensherstel is vereist

Schiphol-Rijk, 4 oktober 2005 - Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, introduceert 's werelds eerste tape-cassette met harde schijf. Deze innovatieve tape-oplossing is gebaseerd op Imation's nieuwste technologie: Ulysses. Ulysses is ontwikkeld om de herstel- en back-up-tijd van tape aanzienlijk te versnellen door een harde schijf op te nemen in een standaard formaat tape-cassette. De tape is ook geschikt voor automatische tape-omgevingen.

De nieuwe technologie komt tegemoet aan tape-omgevingen waar back-up-gegevens eerst naar een harde schijf moeten worden weg geschreven om vervolgens naar een tape te worden weg geschreven, de zogeheten disk-to-disk-to-tape (D2D2T)-oplossing). Ulysses verkort de gegevenshersteltijd, zonder te hoeven investeren in een nieuw complex soft- en hardwareoplossing. Een automatische tape-omgeving die is uitgerust met Ulysses-technologie kan bestanden tien keer zo snel herstellen als enig andere tape-omgeving.

"De hedendaagse zakelijke gebruiker wil gegevensbeveiliging op verschillende niveaus. Gebruikers willen hun back-up-tijd verkorten en snel en eenvoudig essentiële bedrijfsgegevens herstellen zonder extra kosten", aldus Dianne McAdam, senior analist en partner Data Mobility Group*. "Ulysses is de eerste technologie die de voordelen van tape (lage kosten en draagbaar) en een harde schijf (snelle back-up en gegevensherstel) combineert."

Kenmerken
Ulysses bevat een Serial ATA (SATA) 2,5-inch harde schijf in een LTO Ultrium tape-cartridge. Dankzij de Ulysses-tapedrive emulator, wordt de back-up en hersteltijd aanzienlijk verkort en kan die gebruikt worden in een bestaande tape-omgeving. De emulator past in een standaard tapedrive-sleuf en wordt door de beherende back-up- en opslagsoftware herkent als standaard tapedrive.

De prijs-prestatieverhouding is vrijwel hetzelfde als die van tape. Andere voordelen:
- eerdere investeringen kunnen worden behouden;
- geleidelijke implementatie, het is niet nodig om vooraf opslagcapaciteit aan te schaffen;
- eenvoudig en schaalbaar;

- flexibele configuratie, eenvoudig te wijzigen door toevoegen of wisselen van tape en Ulysses- drives;
- geen opleiding nodig, voor de software is de tape hetzelfde en het back-up proces hoeft dus niet te worden aangepast;
- eenvoudige back-ups doordat de back-up wordt weggeschreven naar de Ulysses-drive en vervolgens met behulp van bestaande software wordt gemigreerd naar hoge capaciteitstape voor herstel of het lange-termijnarchivering;
- milieuvriendelijk aangezien disk-cassettes geen stroom verbruiken als ze niet worden gebruikt;
- ondersteuning van back-up deskundig Imation en haar partners.

"Ulysses verbetert de tapeprestatie door bedrijven de prestatievoordelen van een harde schijf te bieden zonder tegen vaak hoge kosten te hoeven opwaarderen. De disk-cassette kan eenvoudig in bestaande tape-omgevingen worden geïntegreerd", zegt Peter-Paul van Heesewijk, Europees Business Manager van Imation's Data Storage Media. De verwisselbaarheid, draagbaarheid en onbeperkte opslagcapaciteit gecombineerd met een snelle back-up en hersteltijd, maakt van de Ulysses-technologie een baanbrekende technologie voor kleine- en middelgrote ondernemingen."

Imation's Ulysses disk-cassette is vanaf 2006 beschikbaar. Prijsinformatie zal eind 2005 beschikbaar zijn. Meer informatie biedt de website www.imation.com/ulysses .


* Meer informatie over de Data Mobilty Group is te vinden op http://www.datamobilitygroup.com/

Imation Corporation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische verwisselbare-opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imations tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor backup en archivering. De vraag naar Imations optische producten en diskettes wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Met meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn en meer dan driehonderd patenten op haar naam, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische media te bestendigen. Op 30 juni 2005 had Imation wereldwijd 2250 mensen in dienst. Imation behaalt 60% van de omzet buiten de V.S. Het Imation-hoofdkantoor bevindt zich in Oakdale, Minnesota. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.nl of op www.imation-europe.com.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation Europe B.V.
Mady Wiessenberg
mdwiessenberg@imation.com
00 31 (20) 654 21 54

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl