Dienstenbond CNV

Onderhandelingen over pensioenregeling AGF Groothandel 04-10-2005

Zoals bekend zijn we binnen de AGF Groothandel hard aan het werk om de pensioenregeling voor 1 januari aanstaande aan te passen. Een ingewikkelde ombouw valt samen met de verandering in de wetgeving.

Pensioenregeling nu
Er zijn op dit moment drie regelingen in de sector:


· Pensioenregeling die uitgevoerd wordt door AVH. Dit is een ouderwetse pensioenregeling, een vaste bedragenregeling. Elke werknemer bouwt per week een vast bedrag op. Al eerder is afgesproken dat de regeling omgebouwd zal worden naar een middelloonregeling. Hierbij bouwt iedere deelnemer jaarlijks een bedrag op dat afhankelijk is van het salaris.


· Pré-pensioenregeling, uitgevoerd door Achmea. In deze regeling bouwt u een bedrag op om eerder dan 65 jaar te kunnen stoppen met werken. De regeling bestaat nog niet zo lang, sinds 1 januari 2002. Ouderen hebben dus niet veel opgebouwd. Voor hen is een overgangsmaatregel getroffen.


· VUT-regeling, uitgevoerd door Achmea. Er is al eerder besloten de regeling af te bouwen. Slechts een kleine groep kon nog van deze regeling gebruik maken.

Pensioenregeling per 1 januari 2006
Per 1 januari worden de VUT-regeling en de pré-pensioenregeling afgeschaft. Dit is nodig vanwege overheidsmaatregelen die dan in gaan. CNV Dienstenbond wil goede afspraken maken door overgangsmaatregelen af te spreken.

Pensioenregeling straks
Vanaf 1 januari 2006 is er nog maar een regeling. Die zal uitgevoerd worden door AVH. Van hen gaat u straks verdere informatie krijgen. De nieuwe regeling wordt een pensioenregeling die elk jaar een percentage opbouwt over uw salaris.

Het maximale salaris waarover u pensioen gaat opbouwen is 30.000 per jaar. Verdient u meer, dan bouwt u over het hogere bedrag niets op. U bouwt niet op over uw totale salaris, maar over een lager bedrag, u krijgt straks tenslotte AOW. Verdient u 25.000 per jaar dan bouwt u op over 11.000. Over het AOW-bedrag bouwt u dus niet op.

Werknemers vallen onder de regeling vanaf hun 25e jaar.

Met werkgevers praten we nog over het opbouwpercentage. Hoe lager dit percentage hoe minder u opbouwt, maar als het percentage hoger wordt, moet de premie ook omhoog! Er ligt nu een voorstel voor een opbouwpercentage van 1,75%.
U beslist zelf wanneer u wilt stoppen met werken. De uitkering die u dan krijgt hangt af van uw arbeidsverleden en van de leeftijd waarop u stopt met werken. Hoe later u stopt hoe hoger het pensioen wordt. Heeft u 40 jaar deelgenomen aan de regeling dan is het bedrag dat u ontvangt hoger dan als u maar 20 jaar heeft deelgenomen. Maar misschien heeft u nog een pensioenregeling van een vorige werkgever in een andere sector.

Overgangsmaatregelen
Ouderen hebben niet meer de mogelijkheid om volledig op te bouwen om eerder met pensioen te gaan. Daarom willen wij overgangsmaatregelen afspreken.
Werknemers die op 1 januari 2006 56 zijn, moeten nog vervroegd kunnen stoppen. De leeftijd van 62 jaar zal wel in stapjes verhoogd worden naar 63 jaar. De werkgevers willen zelfs 63,5 jaar, maar dat is voor ons niet bespreekbaar.

Maar om eerlijke regelingen af te spreken zullen ook 56+ werknemers iets moeten inleveren:


· Werknemers van 45 tot 56 jaar Ook voor deze groep willen wij extra opbouw regelen, zodat ook zij eerder kunnen stoppen met werken. Deze groep heeft anders te weinig tijd om extra op te bouwen. Zij hebben nu ook een overgangsregeling vanwege het al eerder afschaffen van de VUT.


· Werknemers jonger dan 45 jaar Zij vallen in de nieuwe regeling, want zij hebben tijd om nog genoeg op te bouwen. Wat tot nu toe is opgebouwd in de pré-pensioenregeling wordt overgeheveld naar de nieuwe pensioenregeling.

Overleg met werkgevers
Over een aantal punten hebben we nog overleg met de werkgevers:


· Overwerk willen zij niet meenemen in de regeling. Vooral voor chauffeurs is dat een moeilijk punt.


· Wij willen het opbouwpercentage hoger dan de voorstellen die er nu liggen.


· Wij willen goede overgangsmaatregelen.


· Premieverdeling. De regeling wordt duurder en dat moet wel betaald worden. Dit wordt nog een moeilijk punt bij de onderhandelingen.

Voor wie geldt het bovenstaande niet
Werknemers die binnen het bedrijf waar ze werken een eigen pensioenregeling hebben, zullen die regeling waarschijnlijk houden. Deze regeling moet minimaal voldoen aan bovenstaande regeling. Wel moeten ook deze regelingen aangepast worden aan de nieuwe regelgeving. Werknemers van sommige aardappelbedrijven doen niet mee met de huidige VUT-regeling en/of pré-pensioenregeling. Zij komen dan ook niet in aanmerking voor de overgangsmaatregelen. Vallen ze nu onder een andere VUT regeling of pré-pensioenregeling dan moeten er afspraken gemaakt worden met de fondsen die deze regelingen uitvoeren. Eind oktober praten wij opnieuw over de pensioenregeling. Wij houden u op de hoogte.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze nieuwsflits, dan kunt u contact opnemen met de bestuurders, Richard Leloux (023 5670615 of r.leloux@cvndibo.nl) of Karin Baelemans (040 2116674 of eindhoven@cnvdibo.nl)