Dierendag in Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Utrecht, 4 oktober 2005

Speciale meet&greet met de dierenfiguren uit The Lion King

Zes dierenfiguren uit theaterproductie The Lion King (leeuwin Nala, leeuw Simba, neushoornvogel Zazu en de hyena's Banzai, Shenzi en Ed) brachten vanmorgen een uniek bezoek aan de kinderen in het Wilhelmina Kinder-ziekenhuis in Utrecht. Op Dierendag kwamen in dit ziekenhuis de dieren naar de kinderen toe in plaats van andersom. Met deze meet&greet werd het voor deze kinderen, die niet zelf naar het theater kunnen komen, toch mogelijk een glimp van het spektakel The Lion King op te vangen.

De kinderen van alle leeftijden tot circa 16 jaar en afkomstig van de verschillende afdelingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, verzamelden zich vanmorgen om 10.00 uur in de centrale hal van het ziekenhuis. Samen met hun broertjes, zusjes en ouders ontmoetten zij hier de dierenfiguren uit The Lion King. Er zijn vele foto's genomen en handtekeningen uitgedeeld. Tevens was er tijd om de vragen van de kinderen te beantwoorden. Iedere woensdag organiseert het Kindertheater van het ziekenhuis voor de kinderen verschillende activiteiten. Wegens Wereld Dierendag werd deze week de activiteit verschoven naar dinsdag.

Onvergetelijke dag
In het Fortis Circustheater Scheveningen ontmoet de cast van The Lion King regelmatig kinderen, die graag met hen op de foto gaan of een handtekening ontvangen. Op dat moment is de cast zich bewust dat er ook veel kinderen zijn waarvoor dit (wegens ziekte) niet mogelijk is. Om die reden greep de cast deze Dierendag aan voor een unieke meet&greet met de circa 60 kinderen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, waar de afdelingen naar dieren zijn vernoemd.

Afrikaans Dierenrijk
In The Lion King komen in totaal 24 diersoorten uit het Afrikaanse dierenrijk op het toneel tot leven. Regisseur Julie Taymor verbindt door een aantal indrukwekkende vondsten de acteurs met de dierenfiguren waardoor mens en dier een perfecte relatie aangaan. De dansers en acteurs blijven zichtbaar achter de dierenmaskers en -kostuums en dragen zo hun eigen mimiek en bewegingen over op de dierenfiguren. The Lion King is in juni door het publiek uitgeroepen tot Musical van het Jaar. Inmiddels hebben ruim één miljoen mensen de voorstelling gezien.

Achtergrondinformatie:
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis verzorgt circa 200 kinderen waarvan er circa 100 hebben kunnen deelnemen aan de meet&greet (alle kinderen met uitzondering van de te vroeg geborenen). The Lion King is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen, zo ook vanavond. Meer informatie www.thelionking.nl


Noot voor de redactie,