Ingezonden persbericht


eBay en Marktplaats gaan samenwerking aan met Selektvracht

Nieuwe Buy-N-Send service maakt verzenden van pakketten nog gemakkelijker

AMSTERDAM/UTRECHT, 4 oktober 2005 - eBay.nl, Marktplaats.nl en Selektvracht, de grootste pakketten bezorgdienst in Nederland, maken bekend samen te gaan werken om het de gebruikers van beide sites nog gemakkelijker te maken. Vanaf vandaag kunnen gebruikers - na het doen van een aankoop via eBay.nl en Marktplaats.nl - van de nieuwe dienst Buy-N-Send gebruikmaken om de aankopen te laten vervoeren. eBay en Marktplaats zijn de eerste twee partijen in Nederland die de nieuwe dienst, die speciaal door Selektvracht is ontwikkeld voor internet-shoppers, gaan aanbieden.

Het Buy-N-Send basistarief is ¤7,50. Voor dit bedrag wordt een pakket opgehaald bij een adres in Nederland en gemiddeld na 48 uur afgeleverd bij een ander adres in Nederland. Voor ophalen en afleveren in de avonduren wordt een toeslag van ¤2,- gerekend. Vanaf vandaag kunnen gebruikers via een speciale pagina op zowel eBay.nl (http://pages.ebay.nl/verzendcentrum/buynsend/index.html) als Marktplaats.nl (http://www.marktplaats.nl/verzendservice/) gebruikmaken van Selektvracht's Buy-N-Send voor het verzenden van objecten.

Voorwaarden om gebruik te kunnen maken van Buy-N-Send zijn; dat het pakket niet meer weegt dan tien kilo, niet meer volume heeft dan zestig liter en goed is verpakt. Als de verzender niet over een verpakking beschikt, kan Buy-N-Send voor een stevige verpakking zorgen. De kosten daarvan zijn normaliter ¤2,-. Ter introductie van deze nieuwe dienst wordt dit in de maanden oktober en november voor slechts ¤1,- aangeboden. De dienst kan eenvoudig en veilig online worden afgerekend, door zowel de zender als ontvanger, via Triple Deal.

Egbert van Keulen, head of seller marketing van eBay.nl zegt: 'Wij streven ernaar het online handelen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze gebruikers. We zijn dan ook verheugd dat we vanaf vandaag deze nieuwe logistieke dienst aan onze gebruikers ter beschikking kunnen stellen.'

Roel Menheere, marketing & sales director van Selektvracht: 'Selektvracht bezorgt van dinsdag tot en met zaterdag pakketten in heel Nederland. Dat doen we al sinds de jaren tachtig voor (postorder)bedrijven en inmiddels zijn we zijn de grootste speler in de markt. Nieuw is dat we nu 'consument-tot-consument' pakketten gaan verzorgen, waarbij we het concept Buy-N-Send helemaal in eigen beheer hebben ontwikkeld. De service blinkt uit in eenvoud: ophalen en bezorgen voor één prijs, men betaalt online en eventueel leveren wij de doos waarin de spullen worden vervoerd.'

Op de websites van eBay.nl en Marktplaats.nl kunnen gebruikers eenvoudig doorklikken naar de speciale pagina's om van Buy-N-Send gebruik te maken (http://pages.ebay.nl/verzendcentrum/buynsend/index.html en (http://www.marktplaats.nl/verzendservice/). Ook andere particulieren die iets te vervoeren hebben naar een adres in Nederland kunnen van deze service gebruikmaken via: www.buy-n-send.nl.

Over eBay en Marktplaats.nl

Met 157 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor haar kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt gebruikers, zowel particulieren als bedrijven in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Onlangs werden de resultaten van het tweede kwartaal 2005 aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend.

Marktplaats.nl, opgericht in 1999 en in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op het online format voor rubrieksadvertenties, maakt onderdeel uit van eBay sinds de overname eind vorig jaar. Op elk willekeurig moment bevat Marktplaats.nl 2,2 miljoen advertenties. De site kent een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven.

Kijk voor meer informatie op: http://www.ebay.nl/ of: www.marktplaats.nl.

Over Selektvracht

Selektvracht is onderdeel van DHL Express en dat bedrijf behoort tot Deutsche Post World Net, de grootste logistieke dienstverlener ter wereld. In Nederland werkt Selektvracht nauw samen met andere dochters van Deutsche Post: Selekt Mail Nederland (geadresseerde post), Interlanden (ongeadresseerde post) en DHL Global Mail (internationale post).

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

eBay.nl & Marktplaats.nl:

Text 100 BV

Dennis Doodeman

Tel: 020 530 43 45

E-mail: dennis.doodeman@text100.nl

Selektvracht:

Citigate PR Force Nederland

Richard Neve

Tel: 0251 211 322

E-mail: rneve@prforce.nl