Reclame Zilveren Kruis Achmea misleidend

Kngf

Persbericht Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Beroep Zilveren Kruis Achmea afgewezen

Amersfoort, 4 oktober 2005, Het college van beroep van de Reclame Code Commissie heeft bepaald dat een tv commercial van Zilveren Kruis Achmea misleidend is. Zilveren Kruis Achmea stelt in die reclame-uiting dat fysiotherapie 100% wordt vergoed. Dit is te absoluut en daardoor misleidend volgens het college van beroep. De eerdere veroordeling van Zilveren Kruis Achmea door de Reclame Code Commissie blijft daarmee in stand.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is blij met de uitspraak. Bas Eenhoorn, voorzitter KNGF: 'het is in het belang van de consument dat verzekeraars goede voorlichting geven. Het mag niet zo zijn dat mensen denken verzekerd te zijn terwijl dit niet zo is. Het is belangrijk dat mensen zich goed (bij)verzekeren zodat ze later niet voor verrassingen komen te staan. Fysiotherapeuten helpen, als specialist in beweging, meer dan 2,5 miljoen mensen per jaar.'

Over het KNGF
Het KNGF behartigt de belangen van ongeveer 20.000 fysiotherapeuten. Vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort en vanuit zes regiokantoren biedt het KNGF ondersteuning op beroepsinhoudelijk, sociaal-maatschappelijk en economisch gebied.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Huub Langendonk
Adviseur externe communicatie KNGF
Tel: 033 467 29 71 / 06 511 11 530
E-mail: langendonk@kngf.nl