Gemeente Bernheze


Eerste palen geslagen voor brug Baron van de Bogaerdelaan

eerste paalkl.JPG

Maandag 3 en dinsdag 4 oktober zijn de funderingpalen geslagen voor de brug in de Baron van de Bogaerdelaan in Heeswijk-Dinther.

Reconstructie en rioolvervanging Baron van den Bogaerdelaan

Na de bouwvakvakantie zijn de werkzaamheden aan de Baron van den Bogaerdelaan in Heeswijk-Dinther gestart . Ballast Nedam Infra Zuid-Oost B.V. uit Eindhoven draagt zorg voor de uitvoering van de werkzaamheden. Gelijktijdig/aansluitend wordt de brug over de Aa vervangen. De werkzaamheden zullen, als het vervangen van de brug gelijktijdig wordt uitgevoerd, tot het einde van het jaar duren. Het verkeer zal gedurende deze periode worden omgeleid via N279, Middelrode en Gouverneursweg. Het fietsverkeer wordt omgeleid via Aabrugstraat, Laverdonk en Kanaaldijk Noord.

Vervangen brug

Uit onderzoek is eerder gebleken dat de brug over de Aa in een zodanige staat verkeerd dat deze momenteel niet in staat is verkeer met aan aslast van meer dan twee ton te dragen. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats met als doel de brug te vervangen. De uitvoering van deze werkzaamheden zullen zoveel mogelijk gelijktijdig als aansluitend plaatsvinden. Na deze werkzaamheden is de brug weer geschikt voor zwaar verkeer.