Gemeente Maassluis

Commissie Algemene Zaken vergadert op dinsdag 4 oktober

Op dinsdag 17 januari komt de raadscommissie Algemene Zaken bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 20.00 uur. Voorzitter van deze raadscommissie is raadslid de heer W.G.J. Veen.

Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:

Voorstel aan de raad tot het invoeren van een nieuwe vergadersystematiek van commissies en raad Op verzoek van het Fractievoorzittersberaad is een voorstel uitgewerkt voor een andere wijze van vergaderen van de commissies en gemeenteraad. In het bij het raadsvoorstel behorende nota "Naar een andere vergadersystematiek in Maassluis" wordt dit voorstel beschreven.

Voorstel aan de raad tot vaststellen van de "Verordening naamgeving en nummering" en het instellen van een commissie naamgeving straatnamen Omdat in de komende jaren een groot aantal nieuwe straten zal worden aangelegd in de te ontwikkelen woongebieden in Maassluis, is het college voornemens een adviserende commissie naamgeving straatnamen in het leven te roepen. Tevens wordt voorgesteld een verordening vast te stellen op basis waarvan de bevoegdheid tot het vaststellen van straatnamen wordt gedelegeerd aan het college van B. en W

Rapport van de Klankbordgroep Lokale Veiligheid inzake de veiligheid in de Kapelpolder, Taanschuurpolder en Oranjewijk In het rapport van de klankbordgroep wordt een aantal aanbevelingen gedaan m.b.t. de veiligheid in de Kapelpolder, Taanschuurpolder en Oranjewijk. De commissie wordt gevraagd een standpunt in te nemen over deze aanbevelingen, waarna het college zal worden gevraagd deze tot uitvoering te brengen.

Raadsinformatie
Onder dit agendapunt worden de volgende raadsinformatiebrieven aan de orde.
o Raadsinformatiebrief over de evaluatie palletbrand. o Raadsinformatiebrief n.a.v. vragen van de heer De Reuver over de boeteregeling bij het niet voldoen aan termijnen. o Raadsinformatiebrief over de begrotingswijziging 2005 en begroting 2006 Brandweer Waterweg
o Raadsinformatiebrief m.b.t. de campagne afspraak=afspraak. o Raadsinformatiebrief over de implementatie van de Wet BIBOB. Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering kunnen burgers vragen stellen of opmerkingen maken over onderwerpen die tot het terrein van de commissie behoren.

Spreekrecht
Na het vragenhalfuur kunnen burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Wie wil inspreker dient dit bij het begin van de vergadering te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Vergadering CAZ 04-10-2005

Vergadering Raadscommissie Algemene Zaken 04-10-2005