Ingezonden persbericht


Persbericht

IDG Nederland verkoopt mediaruimte voor Open Source Technology Group (OSTG)

Haarlem, 4 oktober 2005 - Per 1 oktober 2005 is IDG Nederland de Nederlandse media-vertegenwoordiger van het Amerikaanse OSTG Network.

De Open Source Technology Group is een Amerikaans netwerk van websites, die allen gericht zijn op het informeren van ontwikkelaars en professionele ICT-ers over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Linux en Open Source. Hiermee is OSTG in de Verenigde Staten de onbetwiste nummer 1 met meer dan 290 miljoen pageviews en 19 miljoen unieke bezoekers per maand.

De sites worden ook zeer goed bezocht door bezoekers buiten de VS, waarbij Nederland een opvallende 4e plek inneemt. Hiervoor zocht OSTG lokale representatie in Nederland en gezien de marktpositie en de commerciële online kennis van IDG Nederland was het voor OSTG een logische stap het Nederlandse bereik samen met IDG Nederland te vercommercialiseren. Dit is een sterke aanvulling op ons online portfolio aldus Fred Driessen, commercieel manager van IDG Nederland. Met al onze producten zowel online als offline hebben we al een gemiddeld maandbereik van zo n 1,9 miljoen IT-professionals, beslissers en geïnteresseerden. Met deze toevoeging kunnen we onze klanten een nog betere segmentatie bieden. Daarnaast passen deze, in de Verenigde Staten, leidende merken natuurlijk uitstekend bij onze lokale A-merken als Webwereld, InfoWorld en Computer!Totaal. A perfect match dus .

De OSTG sites worden maandelijks door meer dan 500.000 unieke bezoekers uit Nederland bezocht.

De sites in het netwerk zijn: www.sourceforge.net, www.slashdot.org, www.freshmeat.net, www.linux.com, www.newsforge.com en www.itmanagersjournal.com.

Over OSTG

OSTG (Open Source Technology Group), voorheen Open Source Development Network (OSDN), heeft al lange tijd grote bekendheid binnen de technology community met het baanbrekende netwerk Andover.net. Opgericht in 1996 met de missie om onafhankelijke informatie te bieden voor Linux- en Open Source communities, groeide Andover.net verder in populariteit en bezoek door de toevoeging aan haar netwerk van opzienbarende community-sites zoals Slashdot en Freshmeat en de e-commerce sites ThinkGeek en AnimationFactory.com. Na overname door VA Software Corp. (NASDAQ: LNUX) begin 2000 en door de introductie van SourceForge.net en Linux.com, heeft het netwerk de solide positie verworven van leidende bron van informatie voor de Linux en Open Source gemeenschap.

Over IDG
IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ICT-branche. Meer dan 120 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ICT-tijdschriften en -kranten, die in meer dan 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn ruim 330 websites, 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT) marktsegmenten en de organisatie van 168 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.


---