Ingezonden persbericht


8fb495.jpg

Dierendag 2005: Feest in Het Berenbos

Ook feestdag voor misbruikte beren?

Een uniek moment in de geschiedenis van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen: met de adoptie van beer Wolke vanaf 4 oktober 2005, zijn nu alle negen Berenbosberen geadopteerd. Dit is nog nooit eerder gebeurd. Door een beer uit Het Berenbos te adopteren, dragen organisaties bij aan de bescherming van de beer. Deze bijdrage kan ook door particulieren worden geleverd, door een stukje Berenbos te adopteren. Alertis - stichting voor beer- en natuurbescherming, initiatiefnemer van Het Berenbos, gebruikt de opbrengst voor diverse beerbeschermingsprojecten in het buitenland en om mishandelde beren naar Het Berenbos te brengen.

Het Berenbos

Op het moment wonen er negen beren in Het Berenbos. Deze beren werden vroeger bijvoorbeeld misbruikt als dans- of circusbeer in Oost-Europese landen. Nu kunnen ze genieten van hun vrijheid in Het Berenbos. Met negen beren zit Het Berenbos niet vol. Alertis en Ouwehands Dierenpark streven ernaar volgend jaar nieuwe beren een beter bestaan in Het Berenbos te kunnen geven.

Adopteer een stukje Berenbos

De beren zijn geadopteerd. Nu Het Berenbos zelf nog. Sinds kort is het mogelijk om voor ¤ 4,50 een klein stukje van Het Berenbos, ter grootte van een berenpootje, voor één jaar te adopteren. In ruil hiervoor krijgt de eigenaar van het berenpootje onder meer 25% korting op Ouwehands Dierenpark Rhenen voor het hele gezin. Voor iedereen die dat doet op 4 oktober is er een speciale Dierendagactie: iedere tiende 'koper' krijgt een gratis toegangskaart voor een van de populaire ZOOP-fandagen in Ouwehand. Iedereen die een berenpootje Berenbos wil adopteren en zo een bijdrage wil leveren aan de bescherming van de beer, kan terecht op www.robijntjeberenbos.nl

Einde persbericht



Ingezonden persbericht