Gemeente Nijmegen

Het Willemskwartier in beeld

Bezoekers van de Stadswinkel kunnen van 4 tot en met 31 oktober kennismaken met het dagelijkse leven in het Willemskwartier. Via een serie portretten krijgt de bezoeker een aardig beeld van het reilen en zeilen in deze Nijmeegse volksbuurt: kinderen van het Zwerfvuilteam in actie, jongeren die zich uitleven op het voetbalpleintje en bewoners met hart voor hun wijk.

De Nijmeegse journalist Harry Perrée en fotograaf Marcel van den Bergh volgden in 2004 een jaar lang het wel en wee van het Willemskwartier voor een serie in VROM.nl, het magazine van het ministerie van VROM.

Het Willemskwartier is een van de 56 buurten die van VROM extra geld en middelen krijgen om opgelopen achterstanden weg te werken.

Perrée en Van den Bergh hebben in de tien afleveringen vooral het dagelijkse leven in de wijk laten zien. Ze bezochten onder meer de slager op de Willemsweg, het Ouderkindcentrum, de bewonersorganisatie, de netwerkagent en de speeltuin.

De kleine tentoonstelling bestaat uit een groot wandvullend beeld, teksten en 6 ansichtkaarten van fotos van Marcel van den Bergh. Bezoekers mogen ze gratis meenemen.

Het Open Huis in de Stadswinkel is open op maandag, woensdag, vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, dinsdag van 9.00 tot 12.30 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur.