Ingezonden persbericht


PERSBERICHT augustus 2005

Wegens groot succes EXTRA instructiebijeenkomsten VEWIN-werkbladen

Ondersteuning bij toepassing herziene VEWIN-werkbladen

In het afgelopen jaar heeft ISSO in samenwerking met KIWA een 10-tal regionale instructiebijeenkomsten "VEWIN-werkbladen" georganiseerd. Vanwege de grote belangstelling zijn er drie extra bijeenkomsten gepland in het najaar van 2005 en begin 2006. De instructiebijeenkomsten hebben als doel om de gebruiker beter inzicht te geven in het toepassen van de nieuwe werkbladen in de praktijk. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de nieuwe rol van de waterleidingbedrijven bij het toezicht op het beheer van leidingwaterinstallaties.

Ingrijpende aanpassingen VEWIN-werkbladen

De afgelopen jaren is intensief gewerkt aan een verregaande aanpassing van de VEWIN-werkbladen. Deze ingrijpende aanpassing was noodzakelijk vanwege de herziening van de Waterleidingwet, het Waterleidingbesluit, het Bouwbesluit en de NEN 1006, evenals de noodzaak om nieuwe inzichten en richtlijnen over bijvoorbeeld installatiebeheer en Legionellapreventie te verwerken.

Instructie verdeeld over twee thema's

Op de instructiebijeenkomsten wordt op praktische wijze de toepassing van de werkbladen 2004 toegelicht. Dit gebeurt door vakkundige instructeurs van KIWA en plaatselijke waterleidingbedrijven. De nadruk zal daarbij liggen op de aspecten Beheer en Veiligheid.

De instructie behandelt twee thema's:

A. Algemeen en Beheer;

B. Veiligheid (o.a. beveiligingen tegen terugstroming).

Data bijeenkomsten

Men kan kiezen uit een combinatie van beide thema's op een gehele dag of alleen thema B dat gedurende de middag wordt behandeld.

De bijeenkomsten worden gehouden op:


- 6 oktober 2005 te Bunnik


- 19 januari 2006, regio Utrecht


- 22 juni 2006, regio Utrecht

Meer informatie

Meer informatie over de extra instructiebijeenkomsten is te vinden op de website www.isso.nl.