Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

6 oktober
SIREN: Scientific ICT Research Event Netherlands

Op 6 oktober organiseren het Informaticaonderzoek Platform Nederland en Technologiestichting STW de bijeenkomst SIREN: Scientific ICT Research Event Netherlands. SIREN is de opvolger van de succesvolle 'Landelijke Dag van het Informaticaonderzoek' van vorig jaar en is de nationale bijeenkomst voor nieuwsgierigheidgedreven informatica- en communicatietechnologieonderzoek.
Het programma bestaat uit verschillende delen. In de ochtendsessie presenteren toponderzoekers hun onderzoekvisies. De middagsessie bestaat uit presentaties en discussies over citatieanalyse voor computerwetenschappen. Waar gaat citatieanalyse over en hoe ziet een fatsoenlijke methodologie eruit? Hoe gebruik je geautomatiseerde gegevensverzameling zoals die van CiteSeer of scholar.google.com? Tevens wordt de werkwijze toegelicht ten aanzien van een eerste experimentele citatieanalyse op het gebied van informatica voor Nederland. Tijdens de lunch kunnen onderzoekers hun posters presenteren. Deze bijeenkomst is ook de kick-off voor de ond erzoeksprogramma´s VIEW en GLANCE.
De bijeenkomst wordt afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de I/O-prijs. Dit is een nieuwe prijs en die vooral is bedoeld voor de meest heldere en interessante bijdrage waarmee het ICT-onderzoek voor het voetlicht van een breed publiek wordt gebracht. Maar om te stimuleren dat juist kwalitatief goed en maatschappelijk relevant ICT-onderzoek in de publiciteit komt, is ook de wetenschappelijke inhoud van de bijdrage een beoordelingscriterium. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het Gebiedsbestuur Exacte Wetenschappen en bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro.

Meer informatie bij drs. Tessa Knaake, t: +31 (0)70 344 08 05, siren@nwo.nl. Meer informatie over de prijs op
www.informaticaplatform.nl/IO-prijs.