Ordina Beheer NV

Beste ISA leden en belangstellenden,

Het bestuur van de ISA Netherlands Section nodigt u van harte uit voor het jaarlijkse najaarsseminar, dat plaats vindt op donderdag 6 oktober van 18.45 tot 21.30 uur. Zoals altijd is weer voor een inspirerende locatie gekozen: deze keer het Archeon in Alphen aan de Rijn. Er zullen twee presentaties worden gegeven door eindgebruikers. De eerste lezing gaat over de toepassing van Six Sigma bij een Nederlandse eindgebruiker. Six Sigma is een systematische mogelijkheid voor kwaliteitsverbetering, kostenbesparing en doorlooptijdreductie, die in de VS veel furore heeft gemaakt. De tweede lezing gaat in op de vraag hoe problemen op het gebied van software versiebeheer efficiënt kunnen worden opgelost. Ook hierin staat de dagelijkse praktijk van een Nederlandse eindgebruiker centraal. Tussen de lezingen door vindt de jaarlijkse ISA ledenvergadering plaats.

Het programma
18.45 uur: ontvangst
19.00 uur: lezing 1: Six Sigma
19.45 uur: ledenvergadering (ook niet-leden worden van harte uitgenodigd om de vergadering bij te wonen) 20.15 uur: pauze
20.45 uur: lezing 2: Versiebeheer van software
21.30 uur: afsluiting

Locatie:
Archeon, Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn, tel. 0172-447744

Kosten deelname
Deelname is voor ISA leden gratis, niet-leden betalen 15 euro. Aanmelding kan via www.ISA-org.nl of via telefoonnummer +31 (0)73 5443029.

Six Sigma
Nadat in de VS Six Sigma furore heeft gemaakt, voeren steeds meer Europese bedrijven dit programma in. Een organisatie die Six Sigma invoert, kiest ervoor om systematisch mogelijkheden te onderzoeken voor kwaliteitsverbetering, kostenbesparing en doorlooptijdreductie. Dit vergt een grote investering in middelen en tijd, maar deze kosten zijn klein vergeleken met de enorme kosten van stagnatie en uitval, die agressief met dit programma worden aangepakt. Om dit efficiënt na te streven biedt Six Sigma doortimmerde statistische onderzoeks- en experimenteer-methodieken.

Versiebeheer van software
Productiebedrijven staan voortdurend onder druk om hun productieprocessen te optimaliseren en om in een ras tempo nieuwe producten op de markt te brengen. Het gevolg is dat engineers en onderhoudsmedewerkers steeds vaker wijzigingen aanbrengen in de software van besturingsinstallaties. Elk apparaat in een besturing heeft z'n eigen, unieke applicatiesoftware en het is van groot belang dat na een wijziging de laatste versie van de broncode goed wordt opgeslagen. Het niet beschikbaar hebben van de juiste software leidt immers tot onnodig lange stilstanden of kwaliteitsvermindering van het productieproces en indirect tot een lagere omzet. Daarom heeft elk bedrijf met geautomatiseerde productie-installaties wel een eigen systeem voor het beheren van de besturingssoftware. Meestal zijn dit vrij primitieve, handmatige en papieren oplossingen, waarin de kwaliteit sterk afhangt van de discipline van medewerkers. Versiebeheer kan echter ook worden geautomatiseerd, met alle voordelen van dien.

Sponsors
Het najaarsseminar wordt mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring door de volgende bedrijven: Adex Publishers, Archer Media, ABB, Badotherm Proces instrumentatie, Controlec Engineering, Doedijns, Endress + Hauser Nederland, Emerson Process Management, GMC Instruments Nederland, Honeywell, Industrial Automation Partners, Invensys Systems, Krohne Persenaire, MTL instruments, Ordina, PILZ, PRO-AT, Procos Engineers & Consultants, Rockwell Automation, Samson Regeltechniek, Siemens Nederland, SMAR, Tebodin Consultants & Engineers, TWP training en consultancy en Ureason.

Waarom zou u lid worden van ISA?


· U heeft gratis toegang tot de seminars die ISA-Netherlands section jaarlijks organiseert; · U ontvangt zonder verdere kosten InTech (het informatieve maandblad van ISA) en Automatie (het IA vakblad voor België en Nederland);


· U krijgt gemiddeld 20% korting op het uitgebreide aanbod van ISA: meer dan 140 publicaties, waaronder standaarden, boeken en studiemateriaal, video's en software (zie www.ISA.org http://www.ISA.org>);


· U krijgt 5 % korting op ISA cursussen die in Nederland en België worden gegeven over de standaarden S84, S88, S95.