Nederlandse Vereniging van Journalisten


6 oktober t/m 9 oktober

Holland Unique Photographyfestival

(15 september 2005)

Foto: ROBERT VAN DER HILST MACHETERO - CUBA 2001

Een expositieruimte van een paar duizend vierkante meters. Een galerie met honderden foto's, die niet alleen te zien zullen zijn, maar ook gekocht kunnen worden. Foto's van Corb!no, Boudewijn Neuteboom, Kees Scherer, Jeroen Toirkens, Marcel van der Vlugt, Pim Westerweel, Yani, Wouter Jansen, et cetera. Drie dagen in het teken van fotografie en evenementen als een Photography Diner en fotografieworkshops voor kinderen.

Dat is kortweg wat bezoekers van het eerste Holland Unique Photography Festival kunnen verwachten als zij op 6 t/m 9 oktober een bezoek brengen aan het Olympisch Stadion van Amsterdam.

Naast de hoofdexpositie op drie verdiepingen in café-restaurant Vakzuiden, zijn van de binnenring van het stadion tot de parkeergarage allerlei paralleltentoonstellingen. Er is een speciale boekwinkel en er staan debatten, rondleidingen, workshops, een party voor "mobile photography", eindexamenexposities en `my potrait on location' op het programma. Het Photography Diner is op de zaterdagavond en de dinergasten zullen niet `alleen van culinaire hoogstandjes' gaan genieten, maar zij ontvangen ook nog eens een originele foto cadeau.

De festivalcatalogus is vanaf 6 oktober beschikbaar. De toegang is gratis.

Donderdagavond 6 oktober om 18.00 uur zal Erwin Olaf het festival openen.