Gemeente Lingewaard


Gewichtige cursus in Bemmel

Donderdag 6 oktober gaat een 'gewichtige' cursus van start in Bemmel. Dit is een cursus voor kinderen met overgewicht tussen 9 en 13 jaar én hun ouders. Diëtisten van Thuiszorg Midden Gelderland en verpleegkundigen van Hulpverlening Gelderland Midden verzorgen de cursus. De gemeente Lingewaard heeft geld beschikbaar gesteld.

Op dit moment is al één op de acht kinderen te dik. Tijdens de cursus leren kinderen en ouders de juiste balans te vinden tussen eten en bewegen. Afvallen is niet het doel, want de kinderen zijn nog in de groei. Als kinderen niet zwaarder worden maar wel groeien, vallen ze vanzelf af. De kans dat kinderen 'op gewicht' blijven is groter als ouders hen ondersteunen en stimuleren. Daarom staat de samenwerking tussen ouders en kinderen centraal.

Het veranderen van eet- en beweeggewoonten kost tijd. De cursus bestaat dan ook uit 13 bijeenkomsten en worden gehouden in het regiokantoor van Stichting Thuiszorg, Parksingel 9 te Bemmel. De kosten zijn 12,50 euro per kind. Aanmelden of voor meer informatie kan men terecht bij Hulpverlening Gelderland Midden, telefoon 026-3773890 of e-mail Miriam.Rogmans@hvdgm.nl. Na aanmelding volgt een gesprek met een verpleegkundige.

Bericht geplaatst 19 september 2005