Tour van de Verzorging op 6 oktober in Oegstgeest

Avvv

http://www.avvv.nl

De Tour van de Verzorging van de AVVV is dé ontmoetingsplaats voor zorghulpen, helpenden en verzorgenden. Met vier regionale tourdagen en een landelijke slotdag gaat de tour door heel Nederland en richt de schijnwerpers op creatieve, zorgzame en inspirerende voorbeelden van kwaliteitszorg. Op donderdag 6 oktober 2005 start de tour in verpleeghuis Van Wijckerslooth in Oegstgeest.

Op elke regionale tourdag vertellen drie verzorgenden hoe zij de zorg verbeterden in hun instelling en delen hun herkenbare, persoonlijke en bijzondere ervaringen. Ze tonen hun collega's hoeveel ruimte er is voor verbetering, als je je zorgende hoofd en hart maar laat spreken. Hoe knellend en krap de budgetten ook zijn en hoe star de voorschriften: soms kan het met een beetje moeite tóch beter. Daarom deze Tour van de Verzorging: ter inspiratie en ter navolging.

Prinses Margriet Prijs voor meest inspirerende voorbeeld De regionale presentaties van slimme, goede en hartverwarmende praktijkverbeteringen worden beoordeeld door een jury; de meest inspirerende voorbeelden komen in aanmerking voor de Prinses Margriet Prijs. Staatssecretaris Clémence Ross reikt die op de slotdag uit. Op de eerste tourdag in Oegstgeest, op 6 oktober 2005, komen de volgende onderwerpen aan bod:

11)'Zorgen in de nacht' door verzorgende Johan Westendorp en Nathalie Kruyskamp Twee verzorgenden uit het mobiele nachtzorg-team van Maatzorg uit Westland e.o. vertellen over de mobiele nachtzorg. Het team voert 's nachts geplande zorgtaken uit, maar moet soms ook óngeplande zorg kunnen bieden. Om dat beter te kunnen doen, is het team zelf de alarmapparatuur gaan beheren. Dat bleek een slimme zet: de zorgaanvragen stroomden binnen.

14)'Make my home' door verzorgenden Ellen Waasdorp en Anita van der Vooren Heel iets anders is de presentatie van verzorgenden van Verpleeghuis Mariënhaven te Warmond over verpleegafdelingen. De verzorgenden laten zien hoe hun verpleegafdeling een huiselijker woonsfeer heeft gekregen door het project 'Make my home'.

17)'Afscheid nemen' door verzorgenden Nicolien Scheffer en Petra den Haas Aan alles komt een eind. Deze presentatie van verzorgenden van verpleeghuis Van Wijckerslooth in Oegstgeest gaat over een speciaal afscheidsritueel bij het overlijden van een bewoner. Het ritueel is ontwikkeld voor medewerkers en bewoners, die er veel baat bij hebben.

Meer informatie? Aanmelden?
Dagvoorzitter Mieke Hollander van de AVVV en divisiemanager Marjo van der Meer van verpleeghuis Van Wijckerslooth heten alle zorghulpen, helpenden en verzorgenden van harte welkom. Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 15,00 euro voor deelname aan één bijeenkomst (25,00 euro voor deelname aan twee bijeenkomsten). Meer weten? Aanmelden? Kijk op www.avvv.nl/tourvandeverzorging, bel T. (030) 298 11 67 of mail naar avvv@sminkenco.nl.

Volgende tourdagen
De volgende tourdagen in de regio vinden plaats op 13 oktober in Zorgcentrum Mariënbosch in Heerenveen, op 20 oktober in Woon- en zorgcentrum Molenkamp in Oldenzaal en op 27 oktober in Valkenhof, centrum voor verpleging en verzorging in Valkenswaard. De landelijke slotdag vindt plaats op 3 november in locatie Ottone van het Polman's Huis in Utrecht. Kijk op www.avvv.nl/tourvandeverzorging voor het programma.


------------------------