Saxion Hogescholen
BR>

di 04 oktober 2005

Docenten Saxion Hogescholen volgen lessen aan Etty Hillesum Lyceum

Op donderdag 6 oktober schuiven ruim 40 docenten van Saxion Hogescholen aan in de schoolbanken van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. In het reguliere lesrooster volgen zij lessen in verschillende vakken. In januari zal een tegenbezoek plaatsvinden. De docentuitwisseling is voor de docenten en het management van Saxion en van het Etty Hillesum Lyceum een uitgelezen kans om in de praktijk kennis te nemen van de ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs. Samenwerking tussen de onderwijsinstellingen moet bijdragen aan een verdere verbetering van de aansluiting.

In het voortgezet onderwijs en in het hbo zijn veel veranderingen gaande. In het voorgezet onderwijs is `het studiehuis' ingevoerd. Op basis van de ervaringen zal het studiehuis aangepast worden. In het hoger onderwijs zijn het `competentiegericht leren' en de `persoonlijke leerweg' in opmars. Vanzelfsprekend weten de docenten van Saxion Hogescholen in theorie wat er gaande is in het voortgezet onderwijs. De beginsituatie van de nieuwe studenten - voor wat betreft hun kennis, vaardigheden en manier van studeren - is uitgangspunt van het onderwijs bij Saxion. Omgekeerd is het studiehuis juist bedoeld om leerlingen beter voor te bereiden op het hoger onderwijs. Belangrijk aan het bezoek van de Saxion docenten aan het Etty Hillesum Lyceum is dat de docenten nu ook zelf zien, horen en ervaren hoe het in de lessen toegaat. Het zijn deze leerlingen die volgend jaar mogelijk bij Saxion Hogescholen zullen studeren.

De wederzijdse werkbezoeken tussen Saxion Hogescholen en het Etty Hillesum Lyceum vinden plaats in het kader van het `Deventer Convenant' tussen de onderwijsinstellingen in Deventer.


----------------------------------------- Einde persbericht--------------------------------------