Gemeente Brielle


Actueel - Persberichten

Drempeloverbruggers

Brielse winkels en horecagelegenheden beter toegankelijk.

Op 6 oktober worden in de binnenstad van Brielle op feestelijke wijze een aantal nieuwe drempeloverbruggers in gebruik genomen. Dhr. Kruikemeier verricht om 14.15 uur bij De Gravin, Nobelstraat 33-35 de openingshandeling.
Een binnenstad zoals Brielle is met de verscheidenheid aan panden en de historische uitstraling een aantrekkelijk winkelgebied. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking levert deze aantrekkelijke omgeving soms ook problemen op; veel panden hebben een te hoge entree. De drempeloverbruggers zorgen er voor dat de toegang tot winkels en horecagelegenheden voor mensen die gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel, kinderwagen of boodschappenkarretje makkelijker wordt. Tijdens de opname medio 2004 bleek de entree van bijna 60 openbare panden in de Brielse binnenstad slecht toegankelijk te zijn. Op initiatief van de commissie Toegankelijkheid zijn de eigenaren van deze panden in de gelegenheid gesteld met korting een drempeloverbrugger aan te schaffen. Twintig ondernemers hebben gebruik gemaakt van deze kans en zijn vanaf oktober dus beter toegankelijk. De Commissie Toegankelijkheid is een samenwerkingsverband van de Stichting Gehandicapten Platform Brielle, stichting Seniorenraad Brielle, de winkeliersvereniging Briels Belang en de gemeente Brielle. Doelstelling van deze 'toegankelijkheidscommissie' is gezamenlijk te werken aan haalbare plannen ter vergroting van de toegankelijkheid van Brielle. De drempeloverbruggers zijn vervaardigd door De Bruin Piping bv.
De eigenaren van de volgende panden hebben deelgenomen aan het project drempeloverbruggers: Tandarts Van Dintel, Apicius Kookkunsten, La Vita, Klavertje 4, Boekhandel van Maerlant, Pyramide Pizzeria , Cees Stuij Optiek, Hans Textiel mode, De Wereld Winkel, Cafetaria t Hoekje, Kids on the Top, Rodek Makelaardij, Naaimodecentrum Soezy Feysman, De Gast Woninginrichting, Fanella Pizza's, Pandora, De Gravin, Mi Amigo Atlas Hotel, Galerie en Lunchroom De Gulle Geus. Tezamen met de openbare panden met een reeds goed toegankelijke entree is hiermee de entree van het merendeel van de openbare panden in de Brielse binnenstad goed toegankelijk.