Eemland zuid 09.15 uur

Utrecht 06-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verkeerscontrole

LEUSDEN- Op woensdagmiddag werd van 13.45 tot 17.00 uur een scootercontrole gehouden op de Bavoortseweg. In totaal werden 37 bromfietsen gecontroleerd en werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. onverzekerd rijden, onjuiste inrichting en het niet kunnen tonen van de papieren. 2 Bromfietsen werden ingenomen omdat het framenummer niet klopte. 1 Bromfietsbestuurder dacht slim te zijn en had een snelheidsbegrenzer gemonteerd.

Op woensdagochtend werd van 11.00 tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden in de binnenstad van Amersfoort. Aan deze controle deden ook de agenten van het mountainbiketeam mee. Deze controle was vooral gericht of het gedrag van fietsers in het verkeer. In totaal werden 29 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht en het fietsen door het voetgangersgebied.

Onrust veroorzaken

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee mannen aangehouden omdat ze het verkeer hinderden.

Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie de melding dat twee personen op een viaduct stonden bij de Heideweg aan de Rijksweg A1. Een van die personen had een zwarte trui en een muts op en stond midden op het viaduct.Veel automobilisten dachten dat deze personen mogelijk stenen zouden gaan gooien en belden massaal de politie. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en troffen het duo aan. De man met de zwarte trui had een brok beton in zijn hand en de andere man hield een filmcamera vast. De mannen vertelden van een televisieomroep te zijn en een reportage maakten voor het gooien van stenen van een viaduct. Ze waren niet van plan daadwerkelijk een steen naar beneden te gooien. Gezien de onrust die zij hadden veroorzaakt onder een groot aantal automobilisten werden de mannen aangehouden. Zij gaven achteraf aan dat hun actie niet verstandig was geweest.Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt voor het verkeer in gevaar/hinder brengen.