Zelfstandigen onterecht uitgesloten van levensloopregeling

Pzo


Den Haag, 6 oktober 2005 - De Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) is woedend over het kabinetsstandpunt rond het openstellen van de levensloopregeling voor zelfstandige ondernemers. De Tweede Kamer had in een motie nadrukkelijk gevraagd om zelfstandigen niet uit te sluiten van de levensloopregeling. Minister De Geus en staatssecretaris Wijn hebben de Kamer nu laten weten die motie niet uit te willen voeren. Volgens PZO zijn de argumenten die daarbij worden gebruikt erg gekunsteld.

PZO pleit al tijden voor gelijke rechten voor alle werkenden, ook voor de levensloopregeling. Het kabinet lijkt nu definitief het serieuze gesprek over dit onderwerp uit de weg te willen gaan. In een brief aan de Tweede Kamer Komen de bewindslieden met een ingewikkelde redenering dat een zelfstandige eigenlijk geen verlof kan hebben, en dat daarom de levensloopregeling niet kan gelden. Dat staat in schril contrast tot de woorden die minister De Geus in het Journaal van woensdag 5 oktober sprak. Hij zei daar dat de levensloopregeling heel populair zou gaan worden, want 'het is gewoon sparen met belastingvoordeel'. Waneer dat de essentie is, kan het niet zo zijn dat zelfstandigen daarvan worden uitgesloten, vindt PZO. Het platform zal de strijd voor gelijke behandeling blijven voeren.
PZO is ook nog steeds van mening dat er maatschappelijk nooit enig redelijk argument is geweest om jaar in jaar uit grote groepen van zelfstandigen uit te sluiten van het gebruik van de spaarloonregeling.

PZO is de onafhankelijke koepelorganisatie van zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp'ers). Via branche- en beroepsorganisaties zijn bij PZO ruim 10.000 zzp'ers aangesloten. Het gaat daarbij onder andere om interim-managers, organisatie-adviseurs, filmmakers, thuiszorgers, interimmachinisten, ict-specialisten, arbeidsdeskundigen, loopbaan-adviseurs, eigen rijders en klusbedrijven.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO)
mr. Roel Masselink, secretaris

070-3490375 of 06-52454979
masselink@pzo.nl