Ingezonden persbericht


donderdag 6 oktober 2005

----------

Deze week in FEM Business (nummer 40):

Nederlandse jachtbouwers vechten om internationale positie Amerikaanse miljardairs en Arabische oliesjeiks die luxe varende speeltjes willen, weten de werven in Friesland en Holland te vinden. De sector bloeit maar moet hard werken om goedkopere concurrentie van het lijf te houden. En de klanten zijn gierig.

Miljardendans op de woningmarkt
Het bouwen in de steden is vanouds het domein van de woningcorporaties. Nu stadsbewoners koopwoningen willen, zien commerciële ontwikkelaars goud in de oude wijken. Probleem: de oneerlijke concurrentie van de corporaties.

Blijft KPN zelfstandig?
Het telecombedrijf en zijn Spaanse tegenhanger Telefónica ontkennen de overnamegeruchten. Ad Scheepbouwer vindt de tijd voor opgaan in een Europese concurrent nog niet daar. Maar de markt begint er anders over te denken.

Drogisterijen in beweging
Ze willen apotheek spelen, ze bevechten elkaar in een heuse prijsoorlog en ze zien buitenlandse partijen steeds vaker interesse tonen. Het wordt zowaar spannend in de drogisterij. DA-topman Van Twuijver: "Er is te weinig fantasie."

Verzet aandeelhouders tegen VNU-overname groeit
Onder aandeelhouders van VNU groeit de oppositie tegen een overname van IMS Health. Overleeft topman Rob van den Bergh zijn bod?

Meer informatie: 020 - 515 98 52