Politie Hollands Midden

Datum: 6 oktober 2005

Mededeling: Bureau Communicatie is vandaag (donderdag 6 oktober) tussen 10.00 uur en 13.00 uur niet te bereiken. Calamiteiten worden via de semafoondienst opgepakt.

Leiden Verkeersongeval De politie heeft op woensdag 5 oktober, omstreeks 21.50 uur, hulp geboden bij een verkeersongeval op de kruising van de Hoge Rijndijk met de Zoeterwoudsesingel. Een bromfietser, een 21-jarige man uit Leiden reed op het fietspad van de Hoge Rijndijk. Vermoedelijk reed hij niet op het fietspad bestemd voor de richting waar hij vandaan kwam. Doordat een automobilist, een 54-jarige man uit Leiden, had de bromfietser niet van deze kant verwacht waardoor er een aanrijding bestond. De bromfietser kwam ten val en is met beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie adviseert dringend (brom)fietsers aan om altijd in de wettelijke rijrichting te rijden. Andere weggebruikers komen dan niet voor verrassingen te staan.

Leiden Stoffelijk overschot gevonden De politie is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van een man die woensdagmiddag 5 oktober is gevonden. De man werd gevonden in het water naast de Albinusdreef. Nader onderzoek wees uit dat het om een 64-jarige Leidenaar gaat. De politie vermoedt dat de man is verdronken.

Leiden Aanhouding na illegaal plakken

Een 45-jarige vrouw uit Leiden is donderdag 6 oktober, rond 04.40 uur, op de Steenstraat door de politie opgepakt voor illegaal plakken. Agenten zagen dat de vrouw zich bij het zien van de politie snel uit de voeten maakte. Zij liet daarbij een emmer met behangplaksel achter. Al snel werd duidelijk dat de vrouw bezig was illegaal posters te plakken. De posters kondigden een vreedzame demonstratie aan tegen een binnenkort in Den Haag te houden wapenbeurs. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Hazerswoude-Rijndijk Verkeersongeval De politie haaste zich woensdag 5 oktober, omstreeks 14.15 uur, naar de Rijndijk. Op de Rijndijk had een aanrijding tussen een bestelbus en een bromfietser plaatsgevonden. Een 16-jarige bromfietser uit Hazerswoude-Rijndijk reed op het fietspad in de richting van Leiden, wat parallel aan de Hoge Rijndijk ligt. Op de Hoge Rijndijk reed in dezelfde richting een bestelbusje bestuurd door een 28-jarige man uit Ter Aar. Het bestelbusje wilde linksafslaan en kruiste daardoor het fietspad. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de bromfietser. Het gevolg was een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. De jongen is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Boskoop Aanhouding voor openbare dronkenschap

De politie hield op donderdag 6 oktober, rond 00.15 uur, in een portiek van een appartementencomplex aan de Zijde een 35-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aan. Omwonenden belden de politie dat de man daar lag te slapen en dronken was. De man kreeg een bekeuring van 25 euro.

Gouda Aanhoudingen na diefstal uit bedrijf De politie heeft op donderdag 6 oktober, omstreeks 02.20 uur, vijf mannen aangehouden wegens het stelen van planten uit een bedrijf aan de Broekweg. De mannen, twee 18-jarige mannen uit Helvoirt, een 22-jarige man uit Waardhuizen, een 32-jarige en een 33-jarige man uit Biezenmortel werden gezien door een omwonende waarna deze de politie inschakelde. De politie kon de mannen op heterdaad aanhouden en bracht hen over naar het bureau. Op het bureau deed tevens de eigenaar van het bedrijf aangifte. De politie heeft de goederen in beslag genomen zolang het onderzoek loopt.

Gouda Aanhouding na controle

De politie heeft woensdagmiddag, 5 oktober, een 14-jarige Gouwnaar aangehouden na een controle. Agenten zagen de jongen met een bijrijder rijden over de brug bij het Nonnenwater. De agenten zijn de bestuurder achterna gereden vanwege de zeer slechte staat van de bromfiets. Op de Korte Groenendaal werd de bestuurder staande gehouden voor een controle. De bestuurder bleek te jong om een bromfiets te bestuurder. Daarnaast is de bromfiets niet verzekerd en is het framenummer onleesbaar. De politie heeft de bestuurder aangehouden en de bromfiets in beslaggenomen. Volgens de jongen heeft hij de bromfiets gekregen van de eigenaar toen deze het bij de vuilnis wilde zetten.

Gouda Aanhouding voor belediging agent

Een 46-jarige man uit Gouda vond het nodig om een agenten tijdens hun werk voor alles en nog wat uit te maken. Toen er 'Klootzak' aan het adres van één van de agenten werd toegevoegd was de maat vol en gingen de agenten over tot aanhouding van de man. Het voorval vond op woensdag 5 oktober, rond 16.35 uur, plaats op de Rijkstraat. De agenten lieten de man op zijn bromfiets voor een controle stoppen. Toen er naar zijn bromfietscertificaat werd gevraagd ging de man door het lint. De aanhouding verliep niet geheel zonder slag of stoot. Omstanders meenden zich er mee te bemoeien en kozen de kant van de man. In hun ogen waren de agenten onbeschoft en grof en controleerden ze de man met opzet voor de moskee om daarmee de gebedsdienst te frustreren. Na wat duw en trekwerk en met assistentie van collega's kon de gearressteerde man in een auto worden overgebracht naar het politiebureau. In het bureau vond ook een gesprek plaats met een delegatie van de omstanders die het niet eens waren met het optreden van de politie. Daar werd duidelijk gemaakt dat er wel degelijk respect is voor Moskeebezoekers. De verdachte werd in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lekkerkerk Snelheidscontrole

De politie heeft woensdag 5 oktober, tussen 10.00 en 14.30 uur, een snelheidscontrole gehouden op de C.G. Roosweg. Van de 2860 passanten reden 33 te hard. Twee bestuurders werden bekeurd voor het onnodig claxonneren en het geven van lichtsignalen.

Reeuwijk Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft donderdag 6 oktober, omstreeks 04.30 uur, een 21-jarige automobilist uit Reeuwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de auto met de bestuurder stilstaan in een parkeervak op de Raadhuisweg. Toen de agenten voorbij reden deed de bestuurder de verlichting van de auto aan en reed weg. De agenten vonden dit verdacht en heeft de bestuurder staande gehouden voor een controle. Omdat bij de bestuurder een alcohollucht werd geroken werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 685 ugl. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Waddinxveen Verkeersongeval

Woensdag 5 oktober, omstreeks 16.50 uur, vond een een aanrijding plaats op de T-kruising van de Staringlaan met de Noordkade. Een 61-jarige automobilist uit Boskoop verleende, komende vanaf de Staringlaan, geen voorrang aan een bromfietser, die over de Noordkade uit de richting Boskoop naderde. De 17-jarige bromfietsbestuurder en zijn 16-jarige duo-passagier raakten ten gevolge van de aanrijding gewond en zijn met nog onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden. De slachtoffers zijn op de plaats van de aanrijding behandeld door medisch personeel van een ingezette traumahelicopter. De verkeersdienst van Politie Hollands Midden heeft een sporenonderzoek verricht naar de toedracht van de aanrijding en de technische staat van de betrokken voertuigen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --