Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 oktober 2005

Scooterrijder gewond

Aanrijding tussen auto en bromscooter

Haaksbergen

Op woensdag 5 oktober vond omstreeks 08.30 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Haaksbergerweg/Broekheurnerweg/Alsteedseweg in Haaksbergen. Een 57-jarige vrouw uit Haaksbergen reed met haar auto over de Haaksbergerweg en wilde op genoemde kruising links af slaan. De automobiliste verleende daarbij geen voorrang aan een 18-jarige Haaksbergernaar die op zijn scooter over het links van dezelfde weg gelegen fietspad reed in dezelfde richting. De 18-jarige liep bij de aanrijding die volgde schouderletsel op. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-126179)

Bromfietser gewond

Aanrijding tussen bromfiets en auto

Enschede

Op woensdag 5 oktober vond omstreeks 20.30 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Dr Johan Wagenaarstraat/Varviksingel/Perikweg in Enschede. Een 20-jarige bromfietser uit Enschede reed over de dr Johan Wagenaarstraat en wilde genoemde kruising oversteken. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van rechts over de Varviksingel naderende 46-jarige Enschedese automobilist. Bij de aanrijding raakte de bromfietser gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de automobilist ten tijde van de aanrijding geen verlichting aan had. De politie maakt proces-verbaal op. (05-126527)

Snorfietser gewond

Aanrijding tussen auto en snorfiets

Enschede

Op woensdag 5 oktober vond omstreeks 13.45 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Gronausestraat/Veldstraat in Enschede. Een 23-jarige vrouw uit Doetinchem reed met haar auto over de Veldstraat. Bij genoemde kruising verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechts over het kruisende fietspad naderende snorfietsster, een 72-jarige Enschedese. De 72-jarige raakte bij de aanrijding die volgde gewond en werd met mogelijk enkelletsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-126337)

Portemonnee gerold

Kort na de diefstal wordt er met gestolen bankpas geld gepind

Hengelo

Op woensdag 5 oktober rond 12.00 uur vond een diefstal van een portemonnee plaats op het parkeerdek van Winkelcentrum Thiemsbrug in Hengelo. Een 79-jarige Hengelose vrouw winkelde met haar man in het centrum van Hengelo. Zij ging geld pinnen bij een automaat aan de Brinkstraat. Haar echtgenoot viel het op dat er twee opvallend geklede vrouwen naast hen bij de andere geldautomaat stonden. Al winkelend liep hun de twee eerder genoemde vrouwen op de Enschedesestraat hinderlijk voor de voeten en vielen daardoor op. Kort daarna liep het echtpaar naar het parkeerdek in het Winkelcentrum Thiemsbrug. Daar kwam hen wederom de twee vrouwen tegemoet lopen. Een van de vrouwen hield de man aan de praat. De tweede vrouw ging achter de 72-jarige vrouw staan. Toen het echtpaar daarna bij hun auto kwam, ontdekte de 72-jarige dat haar portemonnee was gestolen uit haar tas. Onmiddellijk gingen beide echtelieden naar de bank om de pas te blokkeren. Helaas was de dief hen voor geweest en was er al een paar honderd euro opgenomen. Vermoedelijk hebben de beide vrouwen bij de pinautomaat de pincode van de 72-jarige afgekeken. Van de vrouwen is het volgende signalement bekend: Beiden donkere types, zwart halflang loshangend haar. Ze droegen beiden crèmekleurige kleding met wolfrutsels er aan, laarsjes met een bontrandje en een kort beige jasje. (05-126305)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --