Heuvelrug 10.00 uur

Utrecht 06-10-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verkeerscontrole

VEENENDAAL- Op woensdagochtend werd van 07.15 tot 08.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Kerkewijk. In totaal werden 5 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het rijden zonder autogordel.

Aantreffen hennep

DOORN- Op woensdagochtend werd een hennepplantage aangetroffen in een bedrijfspand aan de Amersfoortseweg. Na binnengekomen informatie gingen agenten ter plaatse en troffen in twee vertrekken een professioneel opgezette hennepkwekerij aan. In totaal werden 619 planten aangetroffen en ingenomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Tweetal biecht oude zaken op

VEENENDAAL Twee 17-jarige inwoners van Veenendaal verklaarden tegenover de politie dat zij in maart en april van dit jaar enkele bedrijfsinbraken hebben gepleegd.

Dankzij nieuwe informatie kon de politie recent een 17-jarige jongen aanhouden op verdenking van inbraak. Hij bekende een inbraak bij sportcomplex de Waardgelder en een eerdere poging tot inbraak bij hetzelfde complex. Ook biechtte de jongen twee inbraken op bij een bedrijf in Veenendaal. Tijdens een van deze inbraken werd met een heftruck over het terrein gereden en daarmee een geparkeerde auto zwaar beschadigd. Door de bekentenis kon tevens de tweede verdachte worden aangehouden. Ook hij maakte schoon schip.

Tijdens de verhoren kwam tot slot een vernieling van enkele ruiten van een school in Veenendaal aan het licht, die door een van de twee was gepleegd.

Aanhoudingen in onderzoek mishandeling

VEENENDAAL De politie heeft recent enkele aanhoudingen verricht naar aanleiding van een openlijke geweldpleging op 15 september j.l.

Vier jongens in de leeftijd van 13 tot 16 jaar uit Veenendaal worden verdacht van (betrokkenheid bij de) mishandeling van een 14-jarige jongen op die dag. Dit gebeurde bij de tunnel op de kruising Rembrandtlaan/Kastanjelaan.

In het voorbijgaan werden over en weer enkele opmerkingen gemaakt. Hierop werd de Veenendaler door een andere jongen klemgezet in afwachting van versterking. Die liet niet lang op zich wachten, waarna enkele jongens uit de groep het slachtoffer sloegen en schopten.