Politie Flevoland

Vier rijbewijzen ingevorderd

Flevoland 06-10-2005 - Het VerkeersTeam heeft in de afgelopen twee dagen vier snelle automobilisten aangehouden en hun rijbewijs ingevorderd. Dat gebeurde bij controles met de lasergun en tijdens videosurveillance.

Op 4 oktober werd op de Houtribweg een 40-jarige automobilist uit Zwolle geklokt op 148 km/h. Op de Eemmeerdijk reed een 33-jarige man uit Almere165 km/h. Op beide wegen geldt een snelheidsbeperking van 80 km/h.

Een dag later werden op de Oostvaardersdijk twee automobilisten (een 37-jarige man uit Lelystad en een 42-jarige man uit Enkhuizen) aangehouden omdat zij respectievelijk 144 en 148 km/h reden in plaats van de toegestane 80 km/h.

Verder werden er op 4 oktober bij een gordelcontrole op de Singel op Urk 21 automobilisten bekeurd omdat zij of hun passagiers de autogordel niet gebruikten.

Op de Houtribweg werden die dag met de lasergun nog eens 23 snelheidsovertredingen geconstateerd.

Op 5 oktober leverden twee gordelcontroles op de Marknesserdreef en de Vrijheidsdreef in Almere 34 bekeuringen op, terwijl bij een laserguncontrole op de Oostvaardersdijk 30 automobilisten werden bekeurd, die tussen de 30 en 50 km te snel reden.

Naast de gordel- en snelheidsovertredingen werden nog 7 automobilisten bekeurd wegens het niet-handsfree bellen tijdens het rijden, terwijl 3 automobilisten zonder rijbewijs bleken te rijden.

De resultaten van de laatste radarsnelheidscontroles zijn te vinden op de website www.politie.nl/Flevoland onder Verkeer > VerkeersTeam > Resultaten.