Gemeente Geldrop-Mierlo



Publicatie 06 oktober 2005
Concept-plannen ter inzage
INSPRAAKAVOND HERINRICHTING GELDROPSEWEG MIERLO Naar verwachting wordt het gedeelte van de Geldropseweg van de gemeentegrens met Helmond tot en met de kruising met de Oudvensestraat in 2006 uitgevoerd. De conceptplannen hiervoor liggen vanaf woensdag 5 oktober a.s. gedurende 4 weken ter inzage. Op dinsdag 25 oktober aanstaande vindt een inspraakavond plaats. U bent van harte welkom. Met het oog op de verkeersveiligheid werden vooruitlopend op de herinrichting van de Geldropseweg reeds een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Zo werd de bebouwde komgrens aangepast en werd een snelheidsregime van 50 km/uur ingevoerd. Om de weg overeenkomstig de richtlijnen van Duurzaam Veilig in overeenstemming te brengen met het geldende snelheidsregime zal zowel bij de kruising met de Industrieweg als ook bij die met de Oudvensestraat een rotonde worden aangelegd. Verder worden fysieke maatregelen genomen ter ondersteuning van de bebouwde komgrens en wordt de rijbaan versmald. Daarnaast wordt ook de ventweg aan de noordzijde van de weg (tussen de Ambachtweg en de Oudvensestraat) fysiek afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer zodat er geen sluipverkeer meer mogelijk is.
Er is voor het plan een aantal varianten uitgewerkt. Deze worden op de inspraakavond nader toegelicht.
In het kader van de inspraak liggen de conceptplannen van woensdag 5 oktober tot en met dinsdag 1 november aanstaande ter inzage in het informatiecentrum van de gemeente, Hofstraat 4 in Geldrop. Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling op de plannen reageren. Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.
Op dinsdag 25 oktober aanstaande vindt een inspraakavond plaats. De avond, die wordt voorgezeten door wethouder Maasakkers, vindt plaats in het t Tapperijke, Markstraat 79 in Mierlo. U bent om 19.30 uur van harte welkom. In verband met de organisatie verzoeken wij u uw komst vooraf te melden. U kunt hiervoor contact opnemen met de receptie van het gemeentehuis bereikbaar via telefoonnummer 040-2893893. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Wouters of mevrouw Van Apeldoorn van de afdeling Openbare Werken. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via de telefoonnummer 040-2893736 respectievelijk 2893738..
Publicatie 06 oktober 2005
ONDERZOEK VEILIGHEIDSBELEVING BEDRIJVEN
De gemeente werkt mee aan een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van bedrijven. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, het Midden- en kleinbedrijf Nederland, de Kamer van Koophandel en de Politie. Het onderzoek loopt van 29 Augustus tot 20 Januari.

Inmiddels zijn er vragenlijsten verstuurd naar alle bedrijven die gevestigd zijn op een bedrijventerrein in de gemeente. Als blijkt dat het thema veiligheid voldoende leeft bij de ondernemers kan de uitkomst van het onderzoek leiden tot de aanvraag van een Keurmerk Veilig Ondernemen. Een respons van 50% is hiervoor noodzakelijk.

De voordelen van het Keurmerk Veilig Ondernemen zijn divers, zo kan het onder andere leiden tot een afname van criminaliteit en een korting op de verzekeringspremie.

Om ondernemers voldoende gelegenheid te geven om de vragenlijst ingevuld te retourneren is de uiterste inleverdatum verschoven naar 21 oktober. Wij vragen ondernemers die nog niet aan het onderzoek hebben deelgenomen de toegestuurde vragenlijst ingevuld terug te sturen. Op deze manier werken we samen aan een grotere veiligheid op de bedrijventerreinen van onze gemeente.

Voor meer informatie over het Keurmerk Veilig Ondernemen kijkt u op www.hetccv.nl. Voor vragen over het onderzoek kunt u een e-mail sturen naar m.roex@geldrop-mierlo.nl

Publicatie 06 oktober 2005

Publicatie 04 oktober 2005

BIJEENKOMST COMMISSIE RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

Op woensdag 5 oktober aanstaande komt de commissie RO in een openbare bijeenkomst bij elkaar. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Sociaal Cultureel Centrum Hofdael. U bent van harte welkom.

Op de agenda staan de volgende punten:


1. Opening en mededelingen


2. Spreekrecht burgers


3. Vaststelling agenda


4. Verslag van de vergadering van de Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling van 31 augustus


5. Milieuprogramma 2006
In de Wet milieubeheer is opgenomen dat de Raad jaarlijks voor een daarbij vast te stellen periode een gemeentelijk milieuprogramma vaststelt. De wet bepaalt dat het ontwerp van het programma bij het ontwerp van de begroting aan de raad wordt voorgelegd. Het Milieuprogramma 2006 voor de gemeente Geldrop-Mierlo wordt aan de raad ter vaststelling aangeboden. De commissie wordt gevraagd advies te geven.
De uitgangspunten voor dit programma vormen het nationaal en provinciaal milieubeleidsplan, het (ontwerp) Regionaal Milieuwerkprogramma 2006, alsmede de eerder opgestelde gemeentelijke milieuprogrammas.


6. Voorbereidingsbesluit Hulst 87
Sinds medio 2003 is de eigenaar van het perceel Hulst 87, dhr. Relou, een bouwplan aan het ontwikkelen voor een nieuw bedrijfsgebouw op zijn perceel. Door het college van de toenmalige- gemeente Geldrop aangegeven in principe met een dergelijk bouwplan in te stemmen. Wel is hierbij aangegeven dat hiervoor de vrijstellingsprocedure zoals neergelegd in artikel 19 lid 1 en lid 4 WRO gevolgd dient te worden. Deze ontwikkeling is wenselijk want de huidige timmerwerkplaats is gevestigd in een oud monumentaal pand en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het slopen dan wel verbouwen of uitbreiden van het gemeentelijk- monument ligt in zowel uit architectonisch en cultuurhistorisch opzet niet in de rede omdat hierdoor het pand zijn waarde als monument geheel of in overwegende mate zal verliezen. Voor wat betreft de nieuwbouw is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de aard van de bestaande bebouwing. Verder is rekening gehouden met het aanwezige monument en de grootte van het perceel in het uiterlijk, de ligging en de grootte van de nieuw op te richten timmerwerkplaats. De welstandscommissie heeft geoordeeld dat het bouwplan voldoet aan de redelijke eisen van welstand.
Dit betekent dat de nu benodigde vrijstellingsprocedure daadwerkelijk kan worden opgesteld. Aangezien het ter plaatse geldende bestemmingsplan ouder is dan 10 jaar, dient een voorbereidingsbesluit te gelden teneinde een vrijstelling te kunnen verlenen. Voorgesteld wordt te verklaren dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor het perceel Hulst 87 te Geldrop, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart met nummer 2005-11 en te bepalen dat dit voorbereidingsbesluit in werking treedt de dag nadat dit bekend wordt gemaakt.


7. Voorbereidingsbesluit Klompenfabriek Reeds geruime tijd is de heer van Vlerken, eigenaar van het perceel van de klompenfabriek te Mierlo, bezig met de plannen voor de ontwikkeling van het perceel Bisschop van Mierlostraat 158 ten behoeve van woningbouw. Het plan voorziet in de bouw van 8 woningen op deze locatie.
Het ontwerpbestemmingsplan zijnde de juridische basis voor de toepassing van artikel 19 WRO- wordt nu voorbereid. Een en ander neemt nog enige tijd in beslag waardoor het noodzakelijk is voor het betreffende gebied een voorbereidingsbesluit vast te stellen.

De heer Van Vlerken heeft er belang bij dat de bouwvergunning op korte termijn wordt afgegeven en heeft daarom een bouwvergunning aangevraagd teneinde voormelde acht woningen te kunnen bouwen. Het bouwplan is in strijd met de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan.
Vrijstelling van het bestaande bestemmingsplan is dus slechts mogelijk indien een voorbereidingsbesluit door de raad wordt genomen. Het college acht deze ontwikkeling gewenst. Vanuit het oogpunt van volkshuisvesting is het voorts van belang dat deze invulling zo spoedig mogelijk plaats vindt.
Voorgesteld wordt om overeenkomstig het ter inzage liggende ontwerpbesluit met bijbehorende kaart te verklaren, dat voor het genoemde gebied een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid.


8. Rondvraag


9. Sluiting

GEMEENTE PLAATST WEER BLADKORVEN

Omdat in de herfst de natuurlijke cyclus van de bladeren eindigt, hebben we enkele weken overlast van de grote hoeveelheden afgevallen bladeren op de straat en in de tuinen. De bladeren van uw bomen doet u in uw eigen GFT-container, maar omdat u door de invoering van Diftar voor uw afval moet betalen, plaatst de gemeente bladkorven waarin u het blad kwijt kunt van de gemeentebomen. De korven worden vanaf 15 oktober geplaatst en zijn 23 december weer opgeruimd.

Misschien ten overvloede maar: bladkorven zijn bedoeld voor blad! Als er andere soorten afval gedumpt worden in de korven zijn wij genoodzaakt de korven weer te verwijderen. Het is ook niet de bedoeling dat u het blad tegen de korf veegt, het moet ín de korf worden gegooid. Wij rekenen op uw medewerking. Afhankelijk van de hoeveelheid bladeren die valt, zullen de korven regelmatig worden geleegd. Is de bladkorf bij u in de buurt toch overvol, dan kunt u contact opnemen met het algemene meldingennummer 040-2893900.

Publicatie 27 september 2005

Van 26 september tot 14 oktober
HEEZERWEG MIERLO OPNIEUW GEASFALTEERD
Maandag 26 september start het opknappen van de Heezerweg tussen de Aardborstweg en het viaduct van de A67. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag over het oude asfalt, hierna worden de bestaande in- en uitritten aangepast. Op 28 september wordt de nieuwe asfaltlaag aangebracht, op deze dag is de weg tussen de Aardborstweg en het viaduct van A67 van 07.30-17:00 uur afgesloten voor al het verkeer. De overige dagen in de periode van 26 september tot 14 oktober is de weg open( met enige verkeershinder) en zijn de aanliggende panden bereikbaar.
MEER INFORMATIE
Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer F. Tijbosch van de afdeling Openbare Werken. Hij is tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 040-2893753.