Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht 06-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed

WOERDEN Donderdagmorgen 6 oktober omstreeks 00.30 uur werd een verdachte van rijden onder invloed aangehouden. Een 31-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Wulverhorstbaan en liep tegen de lamp bij een alcoholcontrole. Uit een eerste blaastest bleek dat hij vermoedelijk teveel had gedronken en daarom werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar wees uitgebreide ademanalyse uit dat de Utrechter 446 ug/l in zijn lichaam had, twee keer zoveel als de maximaal toegestane hoeveelheid. Naast een rij-ontzegging van 4 uur, heeft de man proces-verbaal gekregen.

Iets later, om 00.55 uur, was het wederom raak op de Wulverhorstbaan. Een 47-jarige automobilist uit Nieuwegein blies na een blaastest en zijn aanhouding, 355 ug/l bij ademanalyse op het politiebureau. Ook hij kreeg proces-verbaal en een rij-ontzegging van 3 uur.

BREUKELEN In de vroege morgen van donderdag 6 oktober werd een 22-jarige Mijdrechter aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de automobilist om 02.00 uur rijden op de Brugoprit en besloten hem op alcoholgebruik te controleren. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat de man 300 ug/l in zijn lichaam had. Ook bleek hij zonder rijbewijs te rijden en kon hij zich anders ook niet legitimeren. Met drie forse bekeuringen op zak is hij weer in vrijheid gesteld.

Dodelijk verkeersongeval

LINSCHOTEN Woensdagmiddag 5 oktober vond op de M.A. Reinaldaweg een dodelijk verkeersongeval plaats.

Omstreeks 16.05 uur verongelukte een 68-jarige fietsster uit Lopik nadat zij werd aangereden door een 34-jarige vrachtwagenchauffeur. De 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lopik reed over de M.A. Reinaldaweg richting het IJsselveld. Ter hoogte van een uitrit stak de 68-jarige vrouw de weg over, waarvoor de chauffeur niet meer tijdig kon afremmen. Een aanrijding was het gevolg en de vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. De traumahelikopter werd nog ingezet, maar dit mocht niet meer baten. Achterop de vrachtwagen botste nog een 24-jarige bestuurder van een bestelbus uit Utrecht. De bestuurder raakte niet (ernstig) gewond.

De Regionale Verkeersdienst van de politie heeft sporenonderzoek verricht en analyseert hoe de aanrijding exact heeft plaatsgevonden.

De rijstroken zijn beide volledig afgesloten geweest. Omstreeks 18.40 werd de weg weer vrijgegeven.

Verkeer

MAARSSEN Op de Maarssenbroekseslag hielden drie agenten woensdagmorgen van 10.30 tot 12.00 uur een verkeerscontrole. Veertien bestuurders kregen een bekeuring, waaronder voor het niet dragen van de gordel (10), afvallende lading (2) en niet in orde hebben van de benodigde papieren (2). Op de Dr. Plesmanlaan werd woensdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur gecontroleerd op autogordelgebruik. Veertien bekeuringen werden hiervoor uitgeschreven.

VREELAND Tussen 13.00 en 15.00 uur werd woensdagmiddag op de Provinciale weg N201 gecontroleerd. In totaal kregen 28 bestuurders een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen. Twee bestuurders liepen tegen de lamp omdat zij niet handenvrij belden tijdens het rijden.

WILNIS Woensdag hield de politie tussen 12.00 en 13.00 uur een controle op de gesloten verklaring in de Dorpsstraat. Vier bestuurders kregen een bekeuring omdat zij het inrijverbod negeerden. Drie personen bleken geen gordel te dragen, waar ze ook een bekeuring voor kregen en 1 bestuurder kon geen rijbewijs tonen.

LOENEN Woensdagmorgen van 07.30 tot 08.30 uur voerden agenten een controle op de geslotenverklaring aan de Bloklaan uit. 20 Bestuurders negeerden de verklaring en kregen een bekeuring. Eén bestuurder had geen gordel om en moet hiervoor betalen.