Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 06-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Te veel op

HAARZUILENS In de nacht woensdag op donderdag is een 65-jarige automobiliste uit Haarzuilens aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.15 uur zagen agenten de vrouw op de Lagehaarsedijk over de middenstreep rijden. Zij kreeg een stopteken en uit de eerste blaastest bleek dat zij teveel had gedronken en werd zij aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 530 ug/l uit. Ze kreeg een rijverbod van 6 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Vrouw mishandeld

UTRECHT Op woensdagavond is een 41-jarige vrouw slachtoffer geworden van een mishandeling.

Omstreeks 18.50 uur liet de vrouw op de Koppeldijk haar hondje uit, toen zij een man zag komen aanfietsen uit de richting van Lunetten. De onbekende man vond het kennelijk vervelend dat hij om het hondje van de vrouw heen moest fietsen. Hij pakte het hondje vast en gooide hem vervolgens in de sloot. Deze kon gelukkig uit eigen kracht op het droge komen. Toen zij hier iets van zei, richtte hij zijn woede op de vrouw. Hij heeft haar meerdere keren geslagen en trok aan haar kleding. Hij is daarna weggefietst in de richting van Houten.

Signalement verdachte: blanke man, ongeveer 40 jaar, ongeveer 1.70 m, mager postuur, grijs haar in een staart, grijze broek, zijn rechter broekspijp had in zijn sok en zwarte jas. Hij fietste op een grijze sportfiets.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg, via: 0900-8844.

Aanrijding

UTRECHT Op woensdagmiddag is een 43-jarige fietsster uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.

Omstreeks 16.45 uur reed een 42-jarige automobilist uit Barneveld op de Ravellaan, komende uit de richting Rachmaninoffplantsoen. Op de kruising met de Leidseweg verleende hij geen voorrang aan de fietsster. De vrouw raakte bekneld tussen haar fiets. De brandweer bevrijdde haar uit de benarde situatie. Zij is met diverse kneuzingen overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op woensdagavond heeft de politie tussen 18.30 uur en 21.00 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Marnixlaan. Er werden 1650 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 161 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Gestolen bromfiets

UTRECHT Op woensdagochtend is een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 11.25 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een gestolen bromfiets zou staan in de fietsenstalling van een school aan de Brandenburchdreef. De conciërge van de school benaderde de leerlingen en toen gaf de 17-jarige jongen aan dat de bromfiets van hem was. Agenten hielden de hem aan. De bromfiets is mogelijk gebruik geweest bij een beroving. De jongen is ingesloten voor verhoor.

Diefstal uit caravan

UTRECHT Op woensdagmiddag is een 50-jarige man uit Utrecht aangehouden voor diefstal uit een caravan.

Omstreeks 14.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er was ingebroken in een caravan op de Catharijnesingel en vervolgens een pand was ingevlucht, eveneens op de Catharijnesingel. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 50-jarige man aan. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Beroving

UTRECHT Op woensdagavond is een 30-jarige vrouw uit Rotterdam slachtoffer geworden van een beroving.

Omstreeks 21.55 uur stond zij voor het rode verkeerslicht te wachten, toen plotseling haar autoruit werd ingetikt. Een onbekende jongen griste haar tas weg en is rennend weggevlucht. Signalement: jonge man, getint uiterlijk, smal postuur en donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Marco Polo, via: 0900-8844.

Controle fietsverlichting

UTRECHT Op woensdagavond heeft de politie tussen 20.45 uur en 21.30 uur op de Oudegracht een controle gehouden op het voeren van de fietsverlichting.

Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben verlichting.

Winkeldief aangehouden

DE MEERN Op woensdagmiddag is een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 13.10 uur wilde hij een winkel op de Leidse Rijn verlaten met een pakje koekjes, zonder deze af te rekenen. Buiten de winkel werd hij aangesproken door personeel van de winkel. Hij is hierop vrijwillig meegelopen naar binnen. Vervolgens hebben agenten hem aangehouden. Hij legde een bekennende verklaring af. Proces-verbaal is opgemaakt.