Politie Groningen

Persberichten donderdag 6 oktober 2005

provincie Groningen, 06-10-2005 -

Groningen: Stadjer vernielt ruit
De politie heeft woensdagochtend op de Grote Markt een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer was boos geworden, omdat hij zijn bril in een horecagelegenheid had laten liggen. Een 26-jarige medewerker had naar de bril gezocht, echter zonder het gewenste resultaat. De verdachte was hier niet tevreden over en wilde zelf in het pand gaan zoeken. De medewerker sloot vervolgens de deur van de horecagelegenheid af uit angst voor de Stadjer. Uit kwaadheid sloeg de 32-jarige vervolgens een ruitje van de deur stuk. Hierop wist de politie de verdachte, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, in te rekenen. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt inbreker aan
Op de Van Imhoffstraat heeft de politie woensdagmiddag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van inbraak. Een getuige zag dat in een woning aan de Huygensstraat was ingebroken en dat de inbreker er vandoor ging. Hij gaf aan de politie een goed signalement door. Na een grondige zoektocht werd de verdachte op grond van het signalement worden aangehouden. De man bleek bij zijn aanhouding in het bezit van een rugtas. Hierin trof de politie een breekwerktuig aan. De Stadjer werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouwen aangehouden na winkeldiefstal
De politie heeft woensdagmiddag in een warenhuis op de Grote Markt twee vrouwen uit Groningen van respectievelijk 17 en 22 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Beide verdachten werden door de bedrijfsbeveiliging op heterdaad betrapt bij het wegnemen van diverse kledingstukken. De 22-jarige vrouw maakte bij de diefstal gebruik van een geprepareerde tas. Het duo werd overgedragen aan de politie. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: vrouw gewond na kopstaartbotsing
Een 47-jarige vrouw uit Scheemda is woensdagavond op de Europaweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw moest door de noodzaak van het verkeer afremmen. Zij werd vervolgens van achteren aangereden door een 52-jarige automobiliste uit Assen. Het slachtoffer werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: koperdieven lopen tegen de lamp
De politie heeft woensdagavond een 39-jarige man uit Groningen, een 40-jarige vrouw uit Groningen en een 26-jarige man uit Zuidlaren aangehouden op verdenking van diefstal van koper. Het drietal kwam uit de slooppanden aan de Grote Beerstraat gelopen. Beide Stadjers waren in het bezit van een tas, die gevuld was met koper. De Drent wilde net in zijn auto stappen. In de achterbak van zijn auto trof de politie ook koper aan. Ook werd in de auto een betonschaar aangetroffen. Het drietal werd ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in. De auto van de Drent werd inbeslaggenomen.

Groningen: snelle rijders raken rijbewijs kwijt
De politie heeft woensdagavond bij een snelheidscontrole op de Europaweg twee rijbewijzen ingevorderd. Een 49-jarige man uit Kropswolde en een 28-jarige man uit winschoten reden respectievelijk 100 en 102 km/uur. Zij overschreden hiermee de maximum toegestane snelheid met 50 en 52 km/uur. Beiden moesten daarom hun rijbewijs inleveren. Uit de steekproeven werden in totaal vijf automobilisten bekeurd. De controle duurde een uur.

Groningen: rijden onder invloed
Een 36-jarige man uit Leek is woensdagnacht op de Boraxstraat aangehouden voor rijden onder invloed. De politie controleerde de Leekster in zijn auto. Hij bleek na een blaastest alcohol te hebben gedronken. Bij de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.