Gemeente Heusden



Heusdens Bedrijven Platform (HBP) kiest voor 31 oktober leverancier

Veel belangstelling Heusdense bedrijven voor glasvezelnetwerk

Ruim 60 bedrijven op de industrieterreinen Groenewoud, Meeuwaert en Nieuwkuijk hebben belangstelling getoond voor aansluiting op een modern glasvezelnetwerk. Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeente Heusden en het Heusdens Bedrijven Platform (HBP). De grote belangstelling die uit het vooronderzoek is gebleken, is voor het HBP aanleiding geweest om vier leveranciers te benaderen met de vraag of zij dat glasvezelnetwerk kunnen realiseren.

De vier bedrijven doen hun offerte op basis van een bepaald programma van eisen. In dit programma van eisen is vastgelegd dat het moet gaan om een 'open' netwerk waardoor diverse dienstverleners hun diensten kunnen aanbieden (KPN telefonie, providers etc.). Verder moet de digitale informatie snel kunnen worden getransporteerd (minimaal 100 Mb).

De gemeente Heusden heeft onderzocht of er bij de Heusdense bedrijven voldoende draagvlak bestaat om hun bedrijf aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Nu dat draagvlak inderdaad voldoende blijkt, trekt de gemeente zich als opdrachtgever terug. Opdrachtgever in het verdere traject is de Stichting Vitalisering Heusdense Bedrijventerreinen die op termijn zal opgaan in het Heusdens Bedrijven Platform.

De gemeente Heusden is voorstander van een modern glasvezelnetwerk op haar bestaande en eventueel toekomstige bedrijventerreinen. De aanwezigheid van een glasvezelnetwerk is immers gunstig voor het vestigingsklimaat voor bedrijven binnen de gemeente Heusden omdat het hen belangrijke voordelen biedt. Zij kunnen hun dienstverlening immers aanzienlijk verbeteren door op een digitale manier snel en effectief zaken te doen. Ook maakt glasvezel bijvoorbeeld het collectief beveiligen van bedrijven op bedrijventerreinen mogelijk.