AUDAX
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 06-10-2005 11:21

Koninklijke onderscheiding voor Liny de Leeuw-Rijnen

Burgemeester Van Hoek-Martens heeft deze ochtend de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan mevrouw M.J. de Leeuw-Rijnen in Villa Le Blaireau, te Loon op Zand.

Mevrouw De Leeuw viert vandaag haar 40-jarig jubileum bij Audax te Gilze. Buiten haar dagelijkse werkzaamheden zet zij zich sinds 1992 respectievelijk 1999 als bestuurslid en voorzitter tevens penningmeester in voor de Stichting Jacques de Leeuw, landelijk onder andere bekend als de sponsor van de jaarlijkse AKO-literatuurprijs. Deze stichting is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde instelling, die met niet onaanzienlijke donaties de culturele ontwikkeling in de regio Midden-Brabant stimuleert en zich beijvert om o.a. het cultureel en cultureelhistorisch erfgoed in de regio te behouden.

Als voorzitter levert mevrouw De Leeuw een belangrijk aandeel met betrekking tot het aansturen van de organisatie, maar ook wat betreft het zoeken naar nieuwe projecten die van cultureel en cultuur-historisch belang zijn.

Carel Bikkers (Voorzitter Hoofddirectie Audax); Dit is een bijzondere dag voor niet alleen Mevrouw Liny de Leeuw-Rijnen, maar ook voor Audax. Een Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau is een onderscheiding waar je ontzettend trots op mag zijn en die Liny de Leeuw-Rijnen beslist heeft verdiend.

Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden wekelijks circa 3 miljoen exemplaren grote hoeveelheden tijdschriften, waaronder eigen titels zoals HP/de Tijd en AvantGarde, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen, ontvangen en verzonden.

(einde persbericht)