Politie Zuid-Holland-Zuid

06/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

06-10-2005 - Persberichten District I

HELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 5 oktober een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van heling. De politie zag de jongen op de Vriesestraat op een fiets zonder origineel beveiligingslot. De jongen werd aangesproken. Hij verklaarde de fiets op straat te hebben gekocht. Uit navraag bij de meldkamer bleek dat de fiets in 1996 was gestolen. De rechtmatige eigenaar zal op de hoogte worden gesteld. De jongen werd na verhoor heengezonden. Hij krijgt een HALT-verwijzing.

MISHANDELING EX
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 5 oktober een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin(23). De jongeman zou de vrouw hebben geschopt en geslagen op haar werk aan de Spuiboulevard. Dit gebeurde na een ruzie. De verdachte meldde zich later op het bureau waar hij werd aangehouden. Het slachtoffer heeft blauwe plekken en een gekneusde rib. De man werd na verhoor heengezonden. Hij krijgt een dagvaarding.

GEDRONKEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op woensdagavond 5 oktober een 40-jarige man uit Duitsland aangehouden op de A16 bij Zwijndrecht. De politie trof tijdens de surveillance een trekkeroplegger aan op de vluchtstrook. Ze stopten en spraken de 40-jarige aan die naast de vrachtwagen stond. Er zou mogelijk iets aanlopen aan zijn wagen. De agenten namen een alcohollucht waar bij de man en lieten hem daarop blazen. Hij blies een Alert (560 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een boete van 480 euro. Het voertuig is overgebracht naar Zwijndrecht.

POGING DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 6 oktober een 49-jarige man uit Rotterdam aangehouden op een bouwterrein aan de Beerpolderweg. Een beveiligingsbeambte trof de onbekende man aan op het terrein. De man had een fiets bij zich en sleepte met touw van 30/40 meter lang. De 49-jarige had een wazig verhaal over wat hij daar nu daadwerkelijk deed. De politie werd ingeschakeld. De man wordt verdacht van poging diefstal. Hij werd ingesloten.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
SLIEDRECHT Het rijbewijs van een 28-jarige man uit Eindhoven is op woensdagmiddag 5 oktober ingevorderd. De man reed op de A16 met een snelheid van 134 kilometer per uur (na correctie) waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Een overschrijding van 64 kilometer per uur. De man werd van de weg gehaald. Er is proces-verbaal opgemaakt.

WIELRENNER OVER DE KOP GESLAGEN
ZWIJNDRECHT Op de Lindtsedijk is woensdagavond 5 oktober een 43-jarige man op zijn wielrenfiets onderuit gegaan. De man was met een fietsmaat bezig aan een wielren-rondje. Ter hoogte van de Geerweg ging het mis in een bocht. De man had mogelijk teveel vaart of maakte een stuurfout. Hij kwam in een kuil terecht met de fiets en sloeg over de kop. De man droeg geen helm. De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht vervoerd. Hij had onbekend hoofdletsel en een pijnlijke schouder.