Politie Gelderland-Midden

Velp, tientallen auto's vernield: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 6-10-2005 11:50:39

In Velp zijn woensdagavond opnieuw auto's vernield. In totaal gaat het om ongeveer veertig auto's waarvan met name de spiegels zijn afgetrapt. De vernielingen werden aangericht omstreeks kwart over acht in de Kerkallee, Rijnstraat, Brugweg, Ijsselstraat en op Den Heuvel.

Maandagavond was het ook al raak op Den Heuvel in Velp, daar werd aan zeker tien geparkeerde auto's vernielingen aangericht. Ook toen moesten vooral autospiegels het ontgelden.

Een getuige belde de politie en gaf het volgende signalement door: twee jongens van ongeveer 14 jaar oud. Een van de jongens fietse op een witte mountainbike, hij droeg een wit petje en een licht gekleurde jas. De andere jongen reed op een gewone fiets en had donker blond krullend haar.

Tot dusver hebben enkele gedupeerden zich gemeld bij de politie voor aangifte. Gedupeerden die dit nog niet hebben gedaan, worden verzocht dit alsnog te doen. Aangifte van vernieling van een auto kan ook via www.politie.nl.

Donderdag wordt een buurtonderzoek gehouden. Mensen die nog niet hebben gesproken met de politie en wel iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Velp via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.

voor nadere informatie:

politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315

---