1e persbericht van donderdag 6 oktober 2005

Eindhoven 06-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

De politie heeft woensdagavond rond 21.00 uur een man van 36 jaar uit Zwolle aangehouden in een kantoor in een instelling aan de Ds. Theodor Fliednerstraat. Een beveiligingsmedewerker van de instelling had hem in het kantoor aangetroffen bij een opengebroken geldkistje. De man is overgedragen aan de politie en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na inbraak in winkel

Op de Lardinoisstraat is donderdagochtend rond 4.45 uur een man van 37 jaar uit Eindhoven door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor heeft ingebroken in een winkel aan de Kruisstraat. Daarbij werden een fiets en een geldbedrag van bijna 200 euro weggehaald. De politie kreeg van een getuige van de inbraak een signalement door van de dader. Ze zagen hem vervolgens op de Lardinoisstraat lopen, waarop hij werd aangehouden. De fiets werd teruggevonden op de Fellenoord. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Gemert: Drugscontrole na overlastklachten

Na klachten van overlast door omwonenden heeft de politie woensdagavond opnieuw een drugscontrole gehouden bij een pand aan de Schout Brouwersstraat. Tussen 18.00 en 19.30 uur werden drie mensen aangehouden die daar drugs hadden gekocht. Ze zijn na verhoor weer heengezonden. Het was de derde actie in korte tijd die de politie bij het pand heeft gehouden na klachten uit de buurt.

Nuenen: Fietsen weg bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Duivendijk zijn twee fietsen weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 4.30 uur. Een ruit van de voordeur is ingegooid.

Deurne: Bekeuringen bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in de wijk Houtenhoek heeft de politie woensdag 37 bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen onder meer naar automobilisten die hun gordel niet om hadden (24x), te hard reden (6x) en/of geen rijbewijs hadden (1x) en naar fietsers die geen verlichting voerden (2x). De controle werd door tien politiemensen gehouden tussen 15.00 en 22.00 uur.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Pastorij zijn geld en sieraden weggehaald. Dat gebeurde woensdagavond tussen 20.45 en 21.45 uur. Een raam aan de zijkant van de woning is opengebroken.

Veldhoven: Inbraak in school

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een school aan de Blaarthemseweg. De inbrekers vernielden een ruit om binnen te komen. Er zijn twee computers gestolen.

Milheeze: Inbraak in café

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een café aan het Kerkeind in Milheeze. De inbrekers braken een achterdeur open. Ze hebben onder meer de inhoud van een fooienpot, een nog onbekende hoeveelheid shag en een muziekcomputer gestolen.