Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


6 oktober 2005


APELDOORN - Fietser breekt enkel


Een 13-jarige Apeldoornse fietser heeft woensdagmiddag (05/10) op de Arnhemseweg door een aanrijding met een 77-jarige automobilist uit Apeldoorn een enkel gebroken. De jongen stak rond 14.00 uur met zijn crossfiets plotseling vanaf het fietspad de Arnhemseweg over en zijn plaatsgenoot kon de jongen niet meer ontwijken. De jongen raakte gewond en werd per ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd waar een gebroken enkel werd geconstateerd.


APELDOORN - Automobilist onder invloed van alcohol


De politie heeft woensdagavond (05/10) op de Gildenlaan een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag rond 20.55 uur dat de man niet handsfree belde en hield hem staande. Controle wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6. Dit leverde hem een rijverbod en een proces-verbaal op.


APELDOORN - Winkeldievegge aangehouden


De politie heeft woensdagmiddag (05/10) in een winkel aan het Korianderplein een 34-jarige Apeldoornse winkeldievegge aangehouden. De vrouw nam rond 16.15 uur twee paar laarzen weg en wilde zonder deze af te rekenen de winkel verlaten. Winkelpersoneel hield haar staande en droeg haar over aan de politie. De waarde van de laarzen is bijna 120 euro. De politie bracht de vrouw naar het politiebureau en zond haar na verhoor met een proces-verbaal heen.


APELDOORN - Politie grijpt in bij vechtpartij


De politie heeft woensdagavond (05/10) bij een pand aan de Beurtvaartstraat ingegrepen bij een vechtpartij tussen twee mannen. Een 25-jarige Apeldoorner gaf een 24-jarige plaatsgenoot een klap met een fietspomp waarop deze een vlindermes trok. De gealarmeerde politie hield de 24-jarige man aan en nam het mes in beslag. Bovendien trof de politie en hoeveelheid softdrugs bij hem aan. De politie hield de 24-jarige man aan en sloot hem voor verder verhoor op in een cel.


APELDOORN - Politie onderzoekt schietincidenten verfpistool


De politie stelt een onderzoek in naar diverse schietincidenten van woensdag (05/10) waarbij een verfpistool is gebruikt. De politie kreeg tussen 20.40 en 21.40 een tiental meldingen van weggebruikers dat er vanuit een donkere auto op hen geschoten zou zijn met verfpatronen. Ook bleken diverse woningen zijn beschoten en besmeurd met verf. De meldingen kwamen onder meer van de Ugchelseweg, Kayersdijk, Malkenschotenhof, Hattemsebeek, Arnhemseweg, Boerhavelaan, Aluminiumweg, Reigersweg en Duivenlaan. De politie heeft inmiddels diverse benadeelden gesproken en aangiften opgenomen. Zij verzoekt getuigen zich te melden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58



---- --