Multikabel


Multikabel verheugd over verkoop aan Warburg Pincus 06 oktober 2005

Alkmaar, 6 oktober 2005 - Multikabel kondigt vandaag aan dat Warburg Pincus, een wereldwijd opererende private equity investeringsmaatschappij, overeenstemming heeft bereikt met het Duitse PrimaCom over haar verkoop. De ondernemingswaarde bedraagt EUR 515 miljoen.

Het completeren van de transactie is afhankelijk van vereiste goedkeuringen van verschillende toezichthoudende organen, inclusief de goedkeuring van PrimaCom's Senior Secured Lenders en Second Secured Lenders. De ondernemingsraden van Multikabel en QuickNet, haar dochterbedrijf, is inmiddels gevraagd positief te adviseren.

De transactie stelt Multikabel in staat haar succesvolle strategie te vervolgen als innovatieve, klantgerichte regionale kabelmaatschappij met een volledig pakket aan televisie-, internet- en telefoniediensten. Het bedrijf, dat actief is in de provincie Noord-Holland, is in omvang het vierde kabelbedrijf van Nederland.

In een reactie stelt Marcel Nijhoff, Managing Director van Multikabel: "Multikabel heeft in de afgelopen jaren bewezen als zelfstandig opererend regionaal kabelbedrijf succesvol te kunnen zijn voor klanten, medewerkers en aandeelhouders. De kwaliteit van onze dienstverlening is hoog - en stijgt nog steeds. De klanttevredenheid is hoog, we zijn financieel gezond en hebben een solide groeipotentieel. Dit geeft ons het volste vertrouwen voor de toekomst. Ik ben er van overtuigd dat Warburg Pincus het management zal ondersteunen bij het implementeren van onze strategie en bij alle inspanningen om de kwaliteit van onze diensten naar onze trouwe klantengroep te waarborgen".

Warburg Pincus heeft ruime ervaring met investeringen in media en telecommunicatie. De onderneming heeft circa US $ 4,5 miljard geïnvesteerd in ruim 100 telecommunicatie, media en mediagerelateerde ondernemingen. Dit representeert 21 procent van het totaal geïnvesteerde kapitaal van Warburg Pincus sinds de oprichting. Warburg Pincus heeft in de mediasector onder meer geïnvesteerd in kabeltelevisie, free-to-air televisie en radiobedrijven, betaaltelevisie, kranten en andere uitgeverijen; en marketing en media dienstverleners.

Contacten

Namens Multikabel:
Burson-Marsteller, Peter Smit
Tel. +31 20 579 59 59
E-mail peter_smit@nl.bm.com

Namens Warburg Pincus:
Citigate Dewe Rogerson, Sarah Gestetner
Tel. +44 27 282 2920
E-mail sarah.gestetner@citigatedr.co.uk