Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 5 oktober 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.


1e Lunarelaan 2, garagedeur/gevel veranderen.

Meidoornveld 164, woning op verdieping veranderen.

Klaas Klinkertweg 8, woning en dakkapel uitbreiden.

Debussystraat 1, aanbouw bouwen.

Solislaan, kooiconstructie om speelplaats plaatsen.

Dubbelspoor 102, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Gruttosingel 56, dakkapellen aanbrengen.

Lippedal 10, dakkapel voorzijde aanbrengen.

SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 27 september 2005:

's-Gravenpark 13, woning slopen (sloopvergunning).

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn door de gemeente kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 19, 21 en 27 september 2005

Hoofdweg ter hoogte van

huisnummers 22 en 26B 2 essen. De bomen zijn dood. Geen herplant.

Rosanderwaard ter hoogte van

huisnummers 3, 11, 15, 17 en 21 4 meidoorns. Herplant met 2 sierperen ter hoogte van de huisnummers 11 en 21.

Binnenhof ter hoogte van

huisnummers 31 en 19 3 meidoorns. De bomen zijn dood. Twee bomen zijn al (deels) verwijderd. Er zullen 3 meidoorns worden teruggeplant.

Binnentuinen Bergenbuurt 8 coniferen. De bomen zijn ziek en vormen een gevaar voor de omgeving. Herplant met 8 coniferen.

Wijk Oostgaarde, langs het Dalpad, tussen

Oosterlengte en Scheldedal. 7 zwarte populieren,1 berk. De bomen drukken het asfalt op. Herplant met 8 platanen die in 2006 geplant zullen worden.

Hovenbuurt/Wiekslag 3 zwarte elzen, 2 gewone esdoorns, 1 grijze els, 1 populier, 3 sierkersen en 1 es. De bomen zijn ziek en zijn een gevaar voor de omgeving. Herplant met 2 christusdoorns in de Wiekslag.

Door Com?wonen is een kapvergunning aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende boom:

Constantijn Huygensstraat 7 boom is dood. Geen herplant.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

INVALIDENPARKEEERPLAATS

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 29 september 2005 (datum besluit 22 september 2005): kentekennummer 67 - RK - DN ten behoeve van mevrouw Y. Stolk-van den Brand (bestuurder) nabij de woning aan de Kerklaan 652 te Capelle aan den IJssel;

Verzenddatum 29 september 2005 (datum besluit 22 september 2005):

kentekennummer NR - DB - 05 voor mevrouw G.E. Gerritsen (bestuurder) nabij de woning aan de Wulpenhof 3 te Capelle aan den IJssel;

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikkingen binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

LICHT/GEVELRECLAME

Op 26 september 2005 is een licht/gevelreclamevergunning verleend voor op het pand

Fascinatio Boulevard 770.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en de besluiten betreffende de invalidenparkeerplaatsen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum van de afdeling publiekszaken in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.