Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

06-10-2005
Uitnodiging ondertekening convenant WWZ

De Gemeente Edam Volendam heeft de ambitie om in samenspel met de daarvoor geëigende instellingen maatwerk te bieden aan mensen met een zorgbehoefte, onder het motto "Baat bij Wonen, Welzijn en Zorg op Maat".
Gesteund door de landelijke, provinciale en regionale ontwikkelingen als de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de nieuwe Wet Algemene Bijzondere Ziektekosten, het provinciale Stimuleringsprogramma Wonen Welzijn en Zorg en het rapport Wonen met Zorg, staat zij met haar visie een nieuwe integrale aanpak voor om mensen langer zelfstandig te laten wonen. De gemeente wil dit de komende drie jaren realiseren met medewerking van o.a. 16 convenant partijen door middel van een samenhangend en wijkgericht aanbod aan Wonen, Welzijn en Zorg. De gemeente en haar convenantpartijen richten zich in eerste instantie, met steun van de provincie, op het realiseren van een 20 tal deelprojecten, allen geconcentreerd rondom twee toekomstige woonzorg locaties. Deze deelprojecten zijn omschreven in het Uitvoeringsprogramma provinciale Pilot Wonen Welzijn en Zorg.

De convenantpartijen zijn:

- de Seniorenraad Edam-Volendam

- Gehandicaptenberaad Edam-Volendam

- RPCP

- BSNV

- Stichting Woningbeheer de Vooruitgang

- De Wooncompagnie

- De Zorgcirkel

- St. Nicolaashof

- Evean

- Odion

- Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zaanstreek - Waterland
- Regionaal Steunpunt Mantelzorg

- Club en Buurthuiswerk Volendam

- Stichting Welzijn Edam

- CRN het Anker

- MEE

De ondertekening van het convenant vindt plaats tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde bijeenkomst aan boord van een schip van de Marken Express op donderdag 6 oktober a.s. tussen 12.00 en 15.00 uur, waarbij tevens aanwezig is de gedeputeerde mevrouw drs. R. Kruisinga. Namens de gemeente zijn hierbij aanwezig de wethouders drs. T.G.C. Luyckx en W.J.J. Mooijer alsmede projectleider mevrouw Y. Weyand. Het schip vertrekt vanaf de aanlegplaats van de Marken Express in de haven van Volendam.