KNWV

Nieuwsbericht Surfen

4-10-2005

Ruben Lenten wint tweede World Cup

Ruben Lenten heeft in Italië zijn tweede world cup gewonnen. Met zijn overwinning in Canada, wint hij daarmee twee world cups op rij. Een knappe prestatie van de jonge Nederlandse Kiteboarder (17jr). Dat Nederland een zeer succesvol kitesurfland is blijkt wel uit de overige successen. Zo behaalde Rubens neef en Nederlands kampioen Kevin Langeree de derde positie in Italië. In totaal deden er 9 Nederlanders mee.

In de worldranking staat Ruben nu op de tweede positie. Kevin bezet de vierde positie. Dit zijn fraaie verbeteringen ten aanzien van de derde en achtste positie overall in 2004. Met nog 1 evenement te gaan is het in theorie voor Ruben nog mogelijk om Wereldkampioen te worden. Dan moet de huidige wereldkampioen wel geen enkel punt behalen en Ruben moet maximaal scoren. De kans is klein, maar de kans is er! Het laatste evenement zal in November plaats vinden. Natuurlijk word je hier op de Watersportverbond website op de hoogte gehouden van de spannende ontknoping van het PKRA wereldkampioenschap kiteboarden.

Voor nu zal er eerst de Red Bull King the Air wedstrijd gaan
plaatsvinden in Hawaii, daarop volgend zal er voor het Nederlands kampioenschap gestreden gaan worden. Meer informatie daarover
binnenkort op deze site.

Internetadres: www.rubenlenten.com
E-mailadres:surfen@watersportverbond.nl