Ingezonden persbericht


Sneller betalen bij McDonald's door CCV Pos PINautomaten

Amsterdam, 6 oktober 2005 - CCV Holland B.V., marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, heeft een samenwerkingsverband gesloten met McDonald's Nederland. Met ingang van 1 juni 2005 is CCV gestart met het plaatsen van CCV Pos PINautomaten bij de kassa's van McDonald's vestigingen. Dit maakt razendsnel betalen via PIN mogelijk vanuit het bestaande kassanetwerk.

McDonald's komt hiermee tegemoet aan de vraag van de consument om op een algemeen geaccepteerde manier bij de kassa te kunnen betalen. Met de door CCV geplaatste PINautomaten wordt de afhandelingtijd verkort, wat meer gemak en veiligheid betekent voor zowel de consument als de vestiging.

CCV Holland B.V. zal McDonald's in de aanloopfase ondersteunen in de verkoop van CCV Pos PINautomaten en de bijbehorende administratie bij de franchisenemers. Daarnaast draagt CCV in samenwerking met MDIS, leverancier van de kassa, zorg voor de complete implementatie, installatie en onderhoud van de CCV Pos configuratie. Bij een CCV Pos configuratie wordt PINnen rechtstreeks vanuit de kassa via het bestaande kassanetwerk mogelijk gemaakt. Momenteel zijn al 60 filialen met CCV Pos uitgerust. De verwachting is dat medio 2006 in vrijwel alle 226 filialen betalen aan de kassa via PIN mogelijk is.

"Het plaatsen van de CCV Pos PINautomaten, gekoppeld aan ons kassasysteem, zorgt voor razendsnelle betalingen bij de kassa", aldus de heer H. Bolt, IT-manager McDonald's Nederland. "Ons beleid de komende jaren in Nederland is gericht op nog meer luisteren naar onze gasten. Concreet betekent dit vernieuwing en verbetering in termen van restaurantconcepten, beleving, kwaliteit, service, assortiment, etcetera. Pinnen is hier een concreet voorbeeld van. Door de gast de mogelijkheid te geven met PIN te betalen, kunnen we de gast een nog snellere service geven."

"Onze CCV Pos PINautomaten worden aangesloten op het bestaande kassanetwerk. Dit maakt de implementatie van het traject simpel, effectief en voorkomt onnodig oponthoud," zegt de heer T. van der Bruggen, Managing Director CCV Holland B.V. "Het gemak van betalen met PIN is zo ingeburgerd in de samenleving, dat een klant ervan opkijkt als het niet als betaalmogelijkheid wordt geboden. Daarnaast biedt het natuurlijk veel voordelen voor zowel consument als bedrijf."

Over CCV Holland B.V.

CCV is een internationaal opererende organisatie met partners door heel Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van betaalautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. Fout-tolerante systemen, een eigen Call Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-530 43 49
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl

Foto's zijn beschikbaar via het ANP foto-net: http://www.anp-photo.com/ of via Text 100, 020-5304349