ERNST & YOUNG: telefonische persbriefing leaseauto

Ernst and young

Beste,

In de samenleving is commotie ontstaan over de belastingplannen van Staatssecretaris Wijn voor de auto van de zaak. Volgens zijn plan moeten werkgevers gaan bijhouden of hun werknemers meer dan vijfhonderd kilometer privé rijden in de auto van de zaak. Zo ja, dan zijn werkgevers verplicht 22 procent van de cataloguswaarde van het voertuig bij het loon op te tellen en de fiscale bijstelling via het salaris te verrekenen. Nu gebeurt dit achteraf via de aangifte van de werknemer.

Het plan brengt de werkgever in een lastig parket. In het bedrijfsleven ontstaat onrust doordat nog niet alle vragen die rond het plan leven, beantwoord zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met het busje van de zaak dat bij veel bouwbedrijven gemeengoed is; salarisadministraties kunnen vooraf
moeilijk inschatten of iemand die af en toe de bedrijfsauto leent, per jaar over de vijfhonderd kilometergrens heengaat; tenslotte zal ook de correctie van de catalogusprijs een hoop voeten in de aarde hebben.

Over de heilige koe van de zaak praat Ernst & Young aanstaande vrijdag om 11.00 uur graag journalisten bij. Media kunnen de bijeenkomst vanaf hun eigen werkplek bijwonen door in te bellen via het speciaal daarvoor opengestelde telefoonnummer (070) 315 12 00 met inlogcode 494025 . Namens Ernst & Young zit belastingspecialist Mans Kuipers aan de lijn. Kuipers is partner bij de belastingmaatschap van Ernst & Young.